Schimbarea la față a Timișoarei. Ce construcție inedită ar putea să apară...

Schimbarea la față a Timișoarei. Ce construcție inedită ar putea să apară pe terenul fostului Liceu de Arte VIDEO

1
DISTRIBUIȚI

Imensa clădire, mai înaltă decât cea în care își are sediul Primăria Timișoara, imaginată la nivelul Catedralei Mitropolitane, a cărei construcție a fost luată în calcul pe spațiul fostului Liceu de Arte Plastice, aflat chiar lângă primărie, este de ordinul trecutului. Sorin Predescu, șeful Direcției Județene pentru Cultură, a prezentat la emisiunea PRESSALERT LIVE spre ce direcție se îndreaptă spațiul situat în zona centrală a Timișoarei.

„Sunt ani de zile de când discutăm. Există un investitor care a înțeles că nu poate merge pe acei indici.


Totodată, soluțiile de arhitectură nu au fost întotdeauna cele mai agreate de către comisia zonală și atunci, la inițiativa arhitectului-șef Sorin Ciurariu s-a făcut un concurs de arhitectură. E primul concurs de arhitectură de după Revoluție. Pe același teren, cu același condiționalități, au venit cinci proiecte, toate bune, perfect diferite. Două dintre ele au fost pe primele două poziții, la egalitate, apoi s-au dezvoltat în proiecte mai detaliate. Comisia zonală, cred că și primăria a văzut varianta, este un proiect care aduce un tip de arhitectură pe care Timișoara nu l-a mai avut, cu niște forme destul de rotunde, spațiale. Acolo e vorba de o tranziție pentru un obiect foarte curajos, ar putea schimba modul în care se va face arhitectură în Timișoara”, a detaliat Sorin Predescu.

Momentan, clădirea e doar la stadiul de concept. „Va fi înaltă până la cornișa primăriei, unde începe acoperișul. Suprafața este foarte potrivită pentru un hotel, probabil de clasare superioară, de patru sau de cinci stele”, a spus Sorin Predescu, șeful Direcției Județene pentru Cultură.

1 COMENTARIU

  1. Ar trebui ca primarul sa se numeasca DEMOLATION MAN! Are mania de a strica cot ce tine de trecutul orasului! Ca doar nu e Bocsig! acest oras are un trecut de peste 700 de ani si cladiri care ar merita reabilitate fi readuse la vechea lor frumusete: Palatul Culturii, Gara Domnita Elena, palatele din zonele istorice (iar costurile sa le fie imputate proprietarilor, daca e nevoie, chiar pe cale legala) etc. Dar asta cere un efort intelectual prea mare din partea primarului si a consilierilor. Iar anul 2021 nu e departe! Dar mai bine ne ocupam de Simona Neumann, si o atacam unde putem! Doar asa putem fi siguri ca ne facem de cacao!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.