Paul Codrea explică despărțirea prematură de Ripensia: ”Consider că a trecut peste...

Paul Codrea explică despărțirea prematură de Ripensia: ”Consider că a trecut peste o limită între preşedinte şi antrenor”. Ce spune că i-a reproșat Radu Ienovan

3
DISTRIBUIȚI

Fostul internațional a confirmat că discuția ”la cald” cu președintele Radu Ienovan imediat după eșecul de ieri cu Chindia, scor 2-3, a dus la plecarea sa de la FC Ripensia. Conducătorul i-ar fi făcut lui Paul Codrea sugestii legate inclusiv de folosirea unor jucători, lucru pe care tânărul tehnician le-a considerat de neacceptat. Cei doi au discutat și ”la rece”, dar antrenorul și-a menținut decizia.

Paul Codrea a avut o discuție mai tensionată cu Radu Ienovan, președintele roș-galbenilor, chiar pe terenul din Ciarda Roșie. Imediat după ce ”principalul” a oferit declarații optimiste în ciuda eșecului, scor 2-3, cu Chindia Târgoviște, pretendentă la promovare. ”După meci am discutat cu preşedintele pe teren, ne-am intersectat. A fost o discuţie puţin mai aprinsă, să spun aşa, a avut nişte nemulţumiri. Am dat unele explicaţii, după care a făcut nişte afirmaţii peste care nu am putut să trec. Consider că a trecut peste o limită între preşedinte şi antrenor şi atunci am preferat să-mi dau demisia”, a declarat Paul Codrea pentru PRESSALERT.ro.

Fostul ”prinicpal” al lui ”Ripi” nu a vrut inițial să dezvolte subiectul. ”Am spus că ne despărţim în condiţii decente, nu vreau să plec cu scandal. Dar vreau ca lumea să ştie că n-am plecat din senin, că mi s-a pus pata… Chiar mă gândeam că am făcut un meci bun şi eram supărat pe rezultat, fericit pe prestația băieților, a fost cel mai bun meci al nostru. Iar apoi după discuția cu președintele am văzut că de fapt nimic din ce a fost pe teren nu a fost apreciat și că problemele lor sunt altele… Un antrenor normal, cu coloană vertebrală, nu poate accepta așa ceva”, a mai spus Codrea.

Sugestii de la conducător

Paul Codrea s-a arătat în fapt deranjat că președintele Ripensiei i-a transmis concret ce jucători ar trebui să folosească.


”Mi-a reproșat că am folosit anumiți jucători și mi-a făcut anumite sugestii, lucru pe care nu-l accept…”, a recunoscut Codrea. ”A fost la cald, înțeleg, e președintele clubului, investește, e copilul lui… I-am spus că-mi dau demisia și să-și caute alt antrenor”, a mai spus acesta. Codrea a specificat că după acel schimb de replici conducătorul i-a cerut să-și reconsidere opțiunea și să rămână pe post, dar a refuzat. ”Am avut niște schimburi de mesaje dar i-am spus că nu mă răzgândesc, e conștient că a fost la cald pentru amândoi și eram nervoși. Nu-l acuz de nimic și îl apreciez pentru că fotbalul românesc duce lipsă de astfel de oameni, dar cred că totuși nu-și avea rost reacția în momentul acela”, a precizat fostul mijlocaș al Sienei.

Deocamdată Paul Codrea se gândește la o pauză alături de familie, mai ales că așteaptă venirea pe lume a celui de-al doilea său copil. ”Deocamdată nu aștept nimic, m-am convins de fotbalul nostru… Oricum e un fotbal chinuit, și la Liga a II-a condițiile sunt cam de Liga a IV-a, jucători prost plătiți, condiții de antrenament proaste. Nu putem numi fotbal de Liga a II-a ce avem noi în România… La ora actuală sunt scârbit de fotbalul românesc, per total”, a conchis Paul Codrea.

Tehnicianul va semna mâine și în acte despărțirea de Ripensia, club cu care a obținut patru puncte în patru etape la nivelul ligii secunde. În toamnă el pregătise divizionara C ACS Ghiroda, de unde a sosit în luna decembrie. ”Ripi” ocupă locul 13 în B, cu 29 de puncte, la cinci puncte distanță de zona ”roșie”. ”Eu spun că eram pe un drum bun. Am făcut erori, sunt un antrenor nou, echipa e nou promovată, dar chiar începea să arate bine. Nimeni nu poate face minuni peste noapte. Dar în România se vrea de pe azi pe mâine… Până la urmă am pierdut cu Chindia, nu cu o contracandidată la retrogradare. La meciul cu Brăila au fost nemulțumiți de joc, acum jocul a fost bun, dar înfrângere, nu am mai înțeles ce-și doreau, jocul sau rezultatele… Probabil dacă am fi câștigat nu erau discuțiile astea”, a concluzionat Codrea. Ripensia va fi condusă în continuare de ”interimarul” Radu Suciu.

Președintele Ripensiei, Radu Ienovan, nu a putut fi contactat pentru a-și exprima punctul de vedere în legătură cu despărțirea de Paul Codrea.

3 COMENTARII

  1. rusine presedintelui clubului ripensia rusineeeeeee.
    cum sa I impui jucatori in echipa lui paul codrea. cine esti tu si ce ai facut pt fotbal. sunt supporter fc arges. ripensia la Pitesti a facut in joc frumos, cu chindia am vzut la tv la fel. cm va permiteti sa va bateti joc de paulica care a facut ceva pt fotbalul romance, voi gunoaie de oameni ce ati facut? paulica hai la Pitesti alaturi de emil sandoi

  2. Pai bine dle Paul Codrea, cum e cu cuvantul dat? Una spui ”Am spus că ne despărţim în condiţii decente, nu vreau să plec cu scandal” si alta faci ! Inteleg ca au fost ceva neintelegeri la mijloc, dar acum dvs ce faceti…va spalati rufele in public? Rusine ! Mult succes in continuare. Sper sa inveti ce inseamna un cuvant dat in fata cuiva.

  3. Pentru mine a devenit brusc o mare dezamăgire acest Paul Codrea. Bine precizat în articol – „fostul mijlocaș al Sienei” – pentru că fost jucător poate fi numit cu brio, actual antrenor – mai greu. Nu intenționez să-i iau apărarea domnului Ienovan, bănuiesc că fiecare dintre cei doi are partea sa de vină. Totuși, mi se pare o crasă lipsă de seriozitate și profesionalism o astfel de plecare, de o atare manieră. Domnul Paul Codrea a răspuns unei probabile lipse de tact (sugerarea folosirii unor jucători, o discuție mai aprinsă, la cald) cu o și mai mare lipsă de tact. De unde și până unde o atare cantitate de orgoliu încât, chiar și după discuțiile „la rece”, pe calmate, să nu accepți să mai dai o șansă relației cu conducătorul unui club de legendă? Nu cad în extrema cealaltă, să mă gândesc că Paul Codrea ar fi trebuit să tacă, să înghită și să meargă mai departe cu capul plecat, ca un slujbaș umil la vreun zbir de patron. Dar și această extremă – să-ți iei jucărelele și să pleci ca un copil mofturos după chiar primul moment mai tensionat – mi se pare de o puerilitate complet neproductivă. O fi jucat domnul Codrea mulți ani în străinătate, dar nu pare să fi căpătat vreun fel de înțelepțire în a trata astfel de momente de interrelaționare cu unii dintre cei alături de care ar trebui să lucreze. Păcat. Dar și mai rău e că, prin ofuscarea sa supraorgolioasă și rigiditatea în această decizie de a părăsi clubul, a afectat destul de mult și echipa, i-a încurcat pe oamenii ăia. Pentru că așa se întâmplă dacă vii, faci ceva pregătire de iarnă, joci 4 meciuri după care te-mbujorezi de indignare și fluturi batistuța a adio. Echipa are de suferit, pentru că un antrenor cât de cât valoros e mai greu de adus într-o astfel de perioadă. Ca să nu mai vorbesc și de bulversarea jucătorilor – se știe din multe alte cazuri că instabilitatea de la nivelul băncii tehnice n-are cum să nu afecteze jucătorii, mai ales pe unii care oricum nu trec printr-o perioadă prea performantă. Poate domnul Suciu, care cunoaște de multă vreme echipa mult mai îndeaproape decât se străduise s-o facă domnul Codrea, va reuși să redreseze corabia înainte de-a fi prea târziu pentru acest sezon. Îi urez domnului Codrea mult mai multă înțelepciune pe viitor și, dacă n-o fi s-o capete prea repede, atunci măcar să aibă norocul ca pe oriunde s-ar duce să dea doar peste oameni care să nu cumva să-i deranjeze orgoliul de mare antrenor posesor de rezultate remarcabile, cu vreo sugestie sau moment mai tensionat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.