Prelungirea contractului pentru sediul PSD Timiș, subiect de cearta intre primarul Robu...

Prelungirea contractului pentru sediul PSD Timiș, subiect de cearta intre primarul Robu și aleșii social-democrați

0
DISTRIBUIȚI

Scandal în plenul Consiliului Local Timișoara privind prelungirea contractului de închiriere pentru sediul PSD Timiș de pe Splaiul Tudor Vladimirescu. Social-democrații din Timiș plătesc aproape 1.500 de lei lunar pentru o clădire mare, cu o curte generoasă, care a aparținut fostei ADP, și pe care, susțin aceștia, au reabilitat-o cu peste 200.000 de euro. Contractul de închiriere a fost semnat în 2012, pe vremea când PNL, partidul primarului Nicolae Robu, și PSD erau în alianța USL alături de PC.

Astăzi, pe ordinea suplimentară a ședinței de plen ar fi trebuit să se afle proiectul privind prelungirea contractului de închiriere a sediului PSD, însă documentul a fost retras de primar, după ce e acesta a explicat că două asociații au atenționat că respectivul contract nu poate fi prelungit fără o dezbatere publică.

Primarul Nicolae Robu a fost categoric, cerându-le subordonaților săi „mie să îmi prezentați unde scrie că trebuie să fie dezbatere publică.


Nu pot să pun pe ordinea de zi cu orice preț acest proiect. Eu nu procedez discreționar și respect regulile jocului. Așa sunteți obișnuiți să nu respectați nimic că sunteți mari și tari. Dacă acolo scrie că se poate prelungi prin acordul părților după dezbatere publică, cine poate încălca legea. Nu e negociabil. Să ne înțelegem, propunerea de ordine de zi o fac eu. Vreau să înțelegeți că nu o să îl introduc pe ordinea de zi. Ba mai mult, o să analizăm dacă mai avem ce prelungi și atunci o luăm de la capăt. Depuneți cererea. E o variantă bună de lucru. Nu se pune problema prelungirii”.

Rând pe rând, consilierii PSD Timiș Luminița Țundrea, Gabriela Popovici și Dan Idolu au atenționat că doar în cazul PSD a fost nevoie de o astfel de dezbatere și că pentru restul de sedii acordate de primărie partidelor contractele au fost prelungite fără dezbateri publice.

Angajatul primăriei însărcinat cu găsirea prevederii legale l-a informat pe primar, în timpul plenului, că nu găsește prevederea legală care obligă la organizarea unei dezbateri publice. Consilierul local PSD Luminița Țundrea a comentat că prin refuzul de a introduce proiectul pe ordinea de zi de astăzi se încalcă legea. Primarul Robu a promis că proiectul va fi introdus pe ordinea de zi după ce se va organiza o dezbatere publică pe tema valorii chiriei pentru sediu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.