Regres în forță

Regres în forță

2
DISTRIBUIȚI

Palmieri pe strada care duce spre primărie, poliţişti locali care defilează la parada de Ziua Naţională pe segway, o polivalentă de 3.000 de locuri în şantier, un stadion lăsat în paragină, un primar care le spune jurnalistelor prostituate – sunt doar câteva din tristele premiere cu care se laudă Timişoara ultimilor ani.

În vreme ce de la un an la altul oraşele mici vin tare din urmă şi se dezvoltă văzând cu ochii, Timişoara nu pare să poată scăpa de complexul superiorităţii. O fi de vină primarul? O fi de vină PSD care nu dă bani în Banat, ci investește masiv doar în Oltenia? Vorba unui banc, să le spună cineva pesediștilor că oltenii s-au mutat în marea lor majoritate la Timișoara, deci să ne facă și nouă stadion.


Glumim, dar nu e deloc de râs. Așa cum bine remarca primarul Timișoarei, oamenii care locuiesc în capitala Banatului au devenit blazați. De vină ar fi, susține edilul-șef, administrația Ciuhandu, care nu a făcut nimic pentru dezvoltarea orașului.

Realizările administrației actuale le știm cu toții: trei pasaje reabilitate, prezentate ca și construcții noi, străzi reparate, inaugurate cu bere dată la muncitori, plantare de palmieri, cumpărarea de vaporașe legate la mal, bani investiți cu duiumul într-o sală polivalentă aflată în șantier de opt ani de zile, etc. Pare puțin? Viitorul sună și mai bine! Vom avea fântână cu jocuri de lumini de 4 milioane de euro, concert Metallica și cândva… metrou, pentru care am plătit deja două studii de fezabilitate!
Fără doar și poate, Timișoara e paralizată de prea multă viziune!

Capitala Banatului are nevoie de un primar cu viziune îngustă. Un om care să vrea să investească bani în repararea trotuarelor, în asfaltarea străzilor, în plantarea de copaci, în montarea de calmatoare înainte de trecerile de pietoni, de un om care să vrea să cumpere tramvaie noi, de un om care să meargă la București să negocieze și să ceară bani pentru proiectele pe care Timișoara le merită! Și nu în ultimul rând, de un om care să le ofere timișorenilor respect!

2 COMENTARII

  1. Corect! Si totusi…de unde va aparea un astfel de om daca tot timisorenii voteaza?! Stiu ca suna dur, dar in Timisoara nu exista respect pentru valori, cultura sau educatie. De ce/ Pentru ca banii vorbesc si , asa cum se remarca si in articol, exista o superioritate pe care timisoreanul de rand si-o aroga nemeritat!!!

  2. Vesnica frustrare iese la surafata. Daca tot ai ceva cu Banatul de ce nu te muti?Ca il urasti cu patima. Nu vad de ce ar fi devina Banatul sau banatenii pentru prostiile primarului? Banatenii in corpore nu au mers la vot(gresit e adevarat) din lipsa de consideratie pentru politicienii existenti. Cine l-a votat pe primat? Aia ca tine.Pe numele lor ,,vinituri,,.
    Banatul a fost ,,fruncea,,.Cand a fost populat si condus de banateni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.