Replica primarului Robu la acuzațiile lui Tăriceanu în scandalul desecretizării protocoalelor SRI:...

Replica primarului Robu la acuzațiile lui Tăriceanu în scandalul desecretizării protocoalelor SRI: ”A fost dezinformat total”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Virgil Simonescu

Președintele PNL Timiș, Nicolae Robu, se declară public pentru desecretizarea protocoalelor de colaborare dintre serviciile secrete din România și diverse instituții. Poziția primarului Timișoarei vine după ce liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu l-a acuzat public, astăzi, că este împotriva acestui lucru și că nu este liberal. Robu a susținut, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă la sediul PNL Timiș, că nu a făcut astfel de declarații și că desecretizarea protocoalelor este binevenită pentru recredibilizarea instituțiilor și a serviciilor secrete.

„Eu nu m-am pronunțat asupra desecretizării.


Eu doresc desecretizarea. Care e problema? A, a declarat domnul Tăriceanu că eu nu doresc. Nici vorbă, eu nu am declarat așa ceva. Nici nu mă miră, cu asemenea colegi pe care îi are domnul Tăriceanu la ALDE Timiș nu mă miră că a fost intoxicat și a vorbit în necunoștință de cauză. Eu am declarat așa ceva și reiterez declarația. Nu mi se pare normal ca într-o țară măcinantă de conflicte unde s-a ajuns ca prin corupție să se atenteze la siguranța națională (…) să se aleagă praful de avuția țării. S-a jefuit mai ceva ca în codru. Este o formulă ca furi ca în codru. Dar acolo mai vine pădurarul, te mai prinde, nu se întâmplă chiar așa, ce vrea fiecare. În societatea românească s-a întâmplat să se fure toată avuția națională”, a declarat Robu.

Acesta a oferit mai multe detalii legate de modul în care consideră că ar trebui să funcționeze protocoalele la care se face referire.

„Este normal ca instituțiile statului să colaboreze între ele, ce este anormal este să o facă în interesul unor grupuri, oricare ar fi ele. Evident că este inacceptabil să ai procurori precum cei cărora li s-a dat numele în ultima vreme, care au făcut abuzuri foarte mari. Dar de la existența unor asemenea procurori și la a-i acuza pe toți în bloc este drum lung. (…) Domnul Tăriceanu a fost dezinformat total”, a conchis edilul timișorean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.