Înfrângeri ”la pachet” pentru BC SCM și BC Timba. ”Leii” au avut...

Înfrângeri ”la pachet” pentru BC SCM și BC Timba. ”Leii” au avut parte de un duel mai strâns la Sibiu, dar rămân cu un singur succes în grupa 1-6

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Emanuel Titus

BC SCM Timișoara a avut o misiune dificilă azi pe terenul liderului la zi al Ligii Naționale. ”Leii” au fost egalii celor de la CSU Sibiu la jumătatea întâlnirii, dar au cedat în cele din urmă, scor 64-74, și rămân cu o singură victorie în grupa 1-4, cea obținută în fața Stelei la mijlocul săptămânii. Nici BC Timba nu s-a putut bucura de un succes înainte de sărbători la Craiova, într-un meci care contează pentru grupa 7-12.

”Leii”, cu Popa Calotă apt, au început rău jocul de la Sibiu, fiind conduși cu 21-9 după primul sfert. La pauză scorul era însă egal, 31-31, după ce alb-violeții de pe Bega le-au întors ”favoarea” gazdelor. Ardelenii s-au aflat însă la conducerea următoarei părți și în ciuda unei distanțări pe tabelă au păstrat doar trei puncte avantaj înaintea sfertului final (52-49).


Echilibrul s-a rupt însă în favoarea lui CSU cu trei minute și 52 de secunde rămase de jucat, atunci când Laser a punctat pentru 62-54. Bănățenii nu au mai reușit să remonteze minusul pe final.

Tyler Laser a fost cel mai bun marcator al partidei și al gazdelor, cu 23 de puncte. De partea cealaltă coșgheterul oaspeților a fost Adrian Diaz, autor a 20 de puncte și 10 recuperări. Pentru BC SCMT au mai punctat: Jeremic (7), Komatina (2), Drăgușin (1), Burdgess (2), Popa Calotă (13) și Mijajlovic (16). Eșecul înseamnă că BCT-ul poate pierde locul 4 în favoarea Stelei, dacă aceasta învinge azi Piteștiul. Sibiul păstrează șefia în LNB. Peste cinci zile elevii lui Tudor Costescu au meci în Trivale.

BC Timba, ”victimă” la Craiova

”Urșii” nu au avut șanse mari la succes în Oltenia. Timba a pierdut cu 20 de puncte diferență, 75-95, jocul de pe terenul lui SCMU Craiova. Primul sfert s-a încheiat 20-16 în favoarea gazdelor. La jumătatea partidei avansul gazdelor se mărise: 47-36. În sfertul 3 lucrurile erau deja clare. Ultima pătrime a început de la 73-55 în favoarea alb-albaștrilor, care au avut și +24 pe tabelă.

Pentru BC Timba au punctat: Mario Lazăr (20 puncte), Dumic (15), Medgyesi (10), Reljic (10), Pierce (10), Kovacevic (8) și Ostojic (2). Principalul realizator al Craiovei a fost Ivan Siriscevic, autor a 22 de puncte. În urma acestui rezultat Timba rămâne pe 9 la general, cu 32 de puncte. Pe 11 aprilie ”urșii” joacă pe terenul codașei Dinamo.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.