BC SCM Timișoara, înfrântă în cele din urmă la Oradea. Duel cu...

BC SCM Timișoara, înfrântă în cele din urmă la Oradea. Duel cu multă tensiune între ”lei”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: arhivă

”Leii din Banat” au cedat pe terenul ”leilor orădeni” după un meci care părea la un moment dat la îndemâna gazdelor. Pe final a existat multă tensiune și pe margine iar BC SCM Timișoara a fost aproape de o revenire spectaculoasă. S-a terminat însă 74-70 pentru CSM Oradea, care se depărtează în clasament de formația condusă de Tudor Costescu.

Oradea și-a acontat primul sfert cu 16-10. Baschetbaliștii alb-violeți au replicat în sfertul 2, unul în care au și preluat conducerea.


La pauză amfitrionii aveau un avantaj fragil: 32-31. La reluare CSM-ul a forțat, cu succes în mare parte, căci a ajuns la +14 pe tabelă. Duelul era însă departe de a fi încheiat, deși ultima pătrime a început de la 59-46. Când mai era un minut de joc BCT-ul s-a apropiat la două posesii distanță. Mai erau 30 de secunde când tensiunea a atins noi cote. O decizie a oficialilor a stârnit furia conducerii oaspeților. Atât Ilie Trițoiu, cât și Adrian Vermeșan, au protestat de pe margine și au fost trimiși departe de teren. Mai mult, la faza următoare se dictează antisportiv la Mijajlovic, dar nici acum lucrurile nu erau încheiate. Căci gazdele comit și ele erori uriașe iar cu câteva secunde rămase pe ceas tabela indica 72-70. Dar apoi Zeno a transformat două libere și meciul s-a încheiat după o pasă în aut.

Coșgheterul partidei a fost Malden Jeremic, autor a 20 de puncte pentru ”leii bănățeni”. Ceilalți marcatori ai lui BC SCM au fost: Mijajlovic (15 puncte), Komatina (6), Stevanovic (7), Popa Calotă (7), Tohătan (2), Diaz (6) și Burdgess (7). Cei mai buni realizatori ai Oradiei au fost în schimb Bogdan Nicolescu și Goran Gajovic, cu câte 14 puncte fiecare.

Cu această victorie bihorenii se distanțează la două puncte de bănățeni în grupa 1-6. Pentru BC SCM Timișoara, care rămâne pe 5, urmează miercuri, de la ora 18, meciul de pe teren propriu cu U-BT Cluj Napoca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.