Cei nouă muncitori morți în accidentul din Neamț lucrau la negru pentru...

Cei nouă muncitori morți în accidentul din Neamț lucrau la negru pentru o firmă din Timiș

0
DISTRIBUIȚI

O anchetă a fost deschisă, astăzi, de Inspectoratul Teritorial de Muncă Arad, după ce singurul supraviețuitor al accidentului din județul Neamț, în care nouă muncitori și-au pierdut viața, a declarat că veneau de la muncă, din județul Arad.

Inspectorii ITM Arad s-au autosesizat în urma acestor declarații și au descoperit că muncitorii lucrau într-o pădure din localitatea Petriș, pentru o firmă cu sediul în județul Timiș, care avea un punct de lucru în acea zonă. Inspectorii au descoperit că, în total, aproximativ 23 de muncitori lucrau la negru pentru firma timișeană.

„Noi ne-am autosesizat în momentul în care am aflat de accidentul urât din Neamț, pentru că singurul supraviețuitor a declarat că veneau din județul Arad de la muncă. Muncitorii au lucrat în localitatea Petriș, din județul Arad, la plantat de puieți pentru o societate cu sediul în județul Timiș, cu punct de lucru în Arad.


O echipă de control de la ITM Arad s-a deplasat la Petriș pentru a vedea locul unde au lucrat persoanele respective. În total, au fost în jur de 23 de muncitori, iar la ora actuală, din toate verificările, nu am tras concluzia că ar fi avut vreo formă legală de angajare, deci se pare că ei lucrau la negru. Muncitorii plantau puieți pentru o societate care deține o suprafață de pădure în zona Petriș, cu sediul în județul Timiș”, ne-a declarat Ecaterina Isac, directorul ITM Arad.

Potrivit reprezentanților ITM Arad, în cazul în care se va dovedi că cei peste 20 de muncitori, printre care și cei zece aflați în microbuzul care a căzut în râul Bistrița, lucrau fără forme legale, firma riscă o amendă de 20.000 de lei pentru fiecare persoană.

„Controlul este în derulare, s-au ridicat primele documente de la persoanele găsite la punctul de lucru al societății”, a mai precizat Ecaterina Isac.

Nouă persoane au murit în judeţul Neamţ, după ce microbuzul în care se aflau a căzut în canalul de fugă al râului Bistriţa.

10 persoane se aflau în total în duba care a plonjat, în noaptea de miercuri spre joi, în râul Bistriţa, în zona localităţii Viişoara din judeţul Neamţ, bilanţul final indicând nouă morţi şi un rănit, aflat la spital, potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.