Încep cele mai grele lucrări de pe șantierul lotului 4 al Autostrăzii...

Încep cele mai grele lucrări de pe șantierul lotului 4 al Autostrăzii Lugoj – Deva FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-566772250">

Pe șantierul lotului 4 al Autostrăzii Lugoj – Deva vor începe, în perioada următoare, unele dintre cele mai grele lucrări, în “dealul liliecilor”. Potrivit Asociației Pro Infrastructură, cel mai probabil în câteva luni se va consolida versantul, iar în acest moment încă se lucrează la săpătură.

„Ieri, sâmbătă, 21.04.2018, un membru al comunității noastre a surprins câteva cadre foarte interesante cu stadiul lucrărilor pe lotul 4 al Autostrăzii A1 Lugoj-Deva, constructor UMB. Fotografiile sunt realizate în câteva puncte cheie ale șantierului: debleul și viaductul Brănișca, zona barajului Mintia și «dealul liliecilor». Execuția în teren înaintează într-un ritm susținut, însă este în continuare foarte mult de muncă. Greul abia acum începe «la lilieci», unde încă se lucrează la săpătură și, probabil în următoarele luni, se va începe punerea în operă a soluției de consolidare a versantului”, au transmis reprezentanții ONG-ului care monitorizează proiectele de infrastructură din România, pe Facebook.

Asociația Pro Infrastructură anunța, în urmă cu câteva săptămâni, că nu există nicio șansă ca lotul 4 al Autostrăzii Lugoj – Deva, care are o lungime de 22 de kilometri și care va face legătura între Ilia și Șoimuș, să fie deschis în acest an, pentru că mai este mult de muncă.

Ministrul Transporturilor a fost, săptămâna trecută, în control pe acest șantier, precizând că „mobilizarea este foarte bună. Se lucrează în ritm susținut cu 700 de muncitori și 300 de utilaje. Stadiul fizic este de 76%. Mai sunt de executat lucrări precum cele de la nodul Șoimuș, lucrări de infrastructură, suprastructură și rampe pasaj și de finalizare a unor elemente de siguranță a circulației”.

Cei 22 de kilometri ai lotului patru al autostrăzii Lugoj – Deva trebuiau finalizați în mai 2016, costul lucrărilor fiind estimat la aproape 420 milioane de lei, fără TVA. Lucrările pe cele trei loturi ale autostrăzii din vestul țării au început în 2013 și 2014. În total, autostrada Lugoj-Deva va avea în jur de 100 de kilometri.

Sursa foto: Asociația Pro Infrastructură

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.