Ministrul Transporturilor, în vizită pe loturile 3 și 4 ale Autostrăzii Lugoj...

Ministrul Transporturilor, în vizită pe loturile 3 și 4 ale Autostrăzii Lugoj – Deva UPDATE Lucian Șova: „Există foarte multe probleme de calitate” FOTO

0
DISTRIBUIȚI

 

Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, împreună cu directorul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Ștefan Ioniță, vizitează, astăzi, șantierele loturilor trei și patru de pe Autostrada Lugoj – Deva, arătându-se nemulțumiți de mobilizarea de pe primul tronson.

„Ministrul Transporturilor și directorul CNAIR sunt în vizită pe loturile 3 și 4 ale Autostrăzii Lugoj – Deva. Mobilizarea antreprenorului de pe lotul 3 este slabă din nou, se mențin anumite probleme evidențiate și în alte dăți. Pe lotul 4 lucrurile continuă, merg într-un ritm susținut”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al CNAIR, Alin Șerbănescu.

Întrebat dacă există posibilitatea să fie reziliat contractul cu antrprenorul de pe lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva, Alin Șerbănescu a precizat că „decizia se ia doar la nivel de minister”.

La începutul lunii aprilie, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a efectuat un control inopinat pe lotul trei al Autostrăzii Lugoj – Deva, reprezentanții instituției anunțând că „s-a constatat o slabă mobilizare, insuficientă pentru realizarea proiectului în parametrii normali și la timp. De asemenea, au fost evidențiate și o serie de probleme nerezolvate pentru care se așteaptă soluții viabile”.

UPDATE Ministerul Transporturilor a comunicat, pe Facebook, concluziile vizitei efectuate, astăzi, pe șantierele Autostrăzii Lugoj – Deva, criticând antreprenorul de pe lotul 3 pentru „mobilizarea extrem de slabă”.

„Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, a inspectat, astăzi, șantierele autostrăzii Lugoj – Deva, împreună cu reprezentanți ai Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, ai Poliției Rutiere și Inspectoratului Teritorial de Muncă, precum și prefecții și președinții Consiliilor Județene Timiș și Hunedoara.


Pe cei 21 km ai lotului 3, specialiștii au constat o mobilizare extrem de slabă a constructorului și deficiențe în execuție. Lucrau doar 90 de muncitori și 70 de utilaje. Mare parte din echipă a fost retrasă imediat ce ministrul a părăsit șantierul. Asocierea a primit până acum penalități de 1,5 milioane euro. Stadiul fizic și financiar al acestui lot este de 82%, însă există foarte multe probleme de calitate pentru care MT și CNAIR poartă de aproape un an nenumărate discuții cu antreprenorul pentru remediere”, transmite Ministerul Transporturilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.