Probleme pe lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva. Ce nereguli au...

Probleme pe lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva. Ce nereguli au fost descoperite în urma unui control VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

lotul 3

O serie de probleme au fost descoperite pe lotul trei al Autostrăzii Lugoj – Deva, în urma unui control inopinat efectuat, ieri, de o echipă a Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Astfel, reprezentanții instituției anunță, pe Facebook, că “s-a constatat o slabă mobilizare, insuficientă pentru realizarea proiectului în parametrii normali și la timp. De asemenea, au fost evidențiate și o serie de probleme nerezolvate pentru care se așteaptă soluții viabile”.

Totodată, CNAIR comunică faptul că pe lotul trei al Autostrăzii Lugoj – Deva, Holdea – Ilia, constructorul nu a remediat problemele de stabilitate a terasamentelor, nu a prezentat încă o soluție tehnică pentru pasajul de la kilometrul 76 și nu a rezolvat problema sistemului de evacuare a apelor pluviale. “Aceste probleme trenează încă din anul 2016, iar Antreprenorul Asocierea S.C. Teloxim Con S.R.L. – COMSA S.A. – Aldesa Construcciones S.A. – Arcadis Eurometudes S.A. nu și-a manifestat serios disponibilitatea de a le rezolva”, transmite CNAIR.

De asemenea, reprezentanții instituției se îndoiesc că acest constructor are capacitatea de a continua proiectul.

“În plus, slaba mobilizare din șantier pune sub semnul întrebării capacitatea acestui constructor de a continua proiectul. De asemenea, antreprenorul nu a venit cu soluții optime în conformitate cu standardele de calitate, fapt ce a dus la prelungirea termenelor de execuție, întârzierea finalizării proiectului și degradarea unor lucrări deja executate. Iar de multe ori antreprenorul a executat lucrări fără a înștiința consultantul și pe care de multe ori nici nu l-a convocat la punctele cheie în execuția lucrărilor, fapt ce l-a pus pe consultant în postura de a da neconformități. Unele dintre ele datând din 2017 și nestinse până în prezent”, comunică CNAIR.

Potrivit datelor publicate pe site-ul CNAIR, valoarea contractului pentru lotul trei al Autostrăzii Lugoj – Deva este de 579,927 milioane lei, fără TVA, din care 492,938 milioane lei fonduri de coeziune (85%) şi 86,989 milioane lei Guvernul României (15%).


Lucrările ar fi trebuit finalizate în luna mai 2016.

Inspecție șantier lot 3 Lugoj – Deva

La controlul inopinat efectuat ieri de echipa CNAIR pe lotul 3 al autostrăzii Lugoj – Deva s-a constatat o slabă mobilizare insuficientă pentru realizarea proiectului în parametrii normali și la timp. De asemenea, au fost evidențiate și o serie de probleme nerezolvate pentru care se așteaptă soluții viabile.Pe acest lot, constructorul nu a remediat problemele de stabilitate a terasamentelor, nu a prezentat inca o solutie tehnica pentru pasajul de la km 76 si nu a rezolvat problema sistemului de evacuare a apelor pluviale. Aceste probleme treneaza inca din anul 2016, iar Antreprenorul Asocierea S.C. Teloxim Con S.R.L. – COMSA S.A. – Aldesa Construcciones S.A. – Arcadis Eurometudes S.A. nu si-a manifestat serios disponibilitatea de a le rezolva. In plus, slaba mobilizare din santier pune sub semnul intrebarii capacitatea acestui constructor de a continua proiectul. De asemenea, antreprenorul nu a venit cu soluții optime in conformitate cu standardele de calitate fapt ce a dus la prelungirea termenelor de execuție, întârzierea finalizării proiectului si degradarea unor lucrări deja executate. Iar de multe ori antreprenorul a executat lucrări fara a instiinta consultantul si pe care de multe ori nici nu l-a convocat la punctele cheie in execuția lucrărilor fapt ce l-a pus pe consultant in postura de a da neconformitati. Unele dintre ele datând din 2017 si nestinse pana un prezent.

Publicată de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere pe 3 Aprilie 2018

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.