Povestea microfoanelor de argint create de timișoreanul Emil Kindlein ajunge la o...

Povestea microfoanelor de argint create de timișoreanul Emil Kindlein ajunge la o expoziție internațională din Austria VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Povestea microfoanelor de argint realizate după un concept original de către timișoreanul Emil Kindlein ajunge în Austria, artistul timișorean fiind invitat să susțină workshop-uri și prezentări alături de artista austriacă Hermine Prügger, în cadrul celei de-a zecea ediții a evenimentului Designmonat Graz, care va avea loc între 4 mai și 3 iunie în Austria.

Evenimentul care se desfășoară în orașul Graz este un program care oferă o privire de ansamblu în cadrul mai multor arte creative și își propune să adune laolaltă profesioniști din diverse arii ale artei și include expoziții, workshop-uri și alte activități.

„După ce am participat la o întâlnire a Creative Industries Styria, o organizație de promovare a culturii care organizează, printre altele, și DesignMonat din Graz, am primit invitația de a expune această poveste în atelierul – prăvălie a Herminei Prügger. Evenimentul are mai multe straturi. În data de 7 mai va avea loc deschiderea acestui proiect cu proiecția filmului despre SilverMics și un concert live. Vom amenaja o scenă mică în vitrină și sunetul va fi captat de microfoanele de argint, iar publicul va fi afară în stradă. Va fi un concert tablou, prăvălia-atelier se transformă în studio de sunet. Se va cânta de la muzică clasică până la muzicile mele. Voi cânta alături de fiica mea Maia, care este studentă la Universitatea de Muzică din Viena și alături de Verena Tranker. Mai apoi, în toată luna mai, publicul poate vizita expoziția microfoanelor ca expo de design de produs și aici vor vedea „povestea” ce începe în 1929 cu bunicu’ Peter bijutier-ceasornicar, tata Erich electronist, începând cu anii 60, și eu bijutier-muzician“, ne-a declarat Emil Kindlein.

Vă reamintim că în 2013 Timişoara a fost gazda unui eveniment deosebit, care a marcat lansarea unor microfoane unicat realizate din argint după un concept original, spectacolul desfăşurat la Sinagoga din Cetate fiind cât se poate de captivant pentru numeroasa asistenţă prezentă la faţa locului.


Evenimentul numit Microfonul de Argint a reuşit să atragă un public numeros, care a savurat pe deplin acustica deosebită a Sinagogii din Cetate. La faţa locului, curioşii au putut admira trei microfoane, articole unicat realizate din argint, după un concept original, de către Emil Kindlein. Acestea sunt produsul unei tradiţii de familie care începe în anul 1929.

Tehnologia realizării acestor bijuterii muzicale este încununarea experienţei a trei generaţii ce împleteşte meşteşugul de bijutier, tehnica electronică şi arta muzicală. Prezentatorul serii a fost realizatorul de emisiuni radio Bogdan Puriş, care a remarcat faptul că „e o adevărată plăcere să vorbeşti la un asemenea microfon“, iar Gabriel Kelemen a susţinut o prelegere de specialitate. După prezentarea microfoanelor, superba locaţie a găzduit un concert susţinut de Emil Kindlein, Dorothea Iordănescu, Beck Corlan, Theo Groszmuk, Silviu Cătană. Aplauze au mers şi către copiii care alcătuiesc All Friends Band, care s-au integrat perfect în peisajul sonor al serii. Microfoanele realizate de Emil Kindlein reprezintă o premieră mondială fiind realizate printr-un procedeu complex ce presupune o metodă tradiţională de realizare a bijuteriilor. Microfoanele sunt făcute din argint, după modelul celor existente în anii 50, iar pentru realizarea unui microfon, Emil Kindlein a folosit până la 500 de grame de argint.

Foto: Miriam Raneburger

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.