Ripensia Timişoara merge la Mioveni cu gândul la victorie. Ce probleme detectate...

Ripensia Timişoara merge la Mioveni cu gândul la victorie. Ce probleme detectate la roş-galbeni încearcă să rezolve Ciprian Urican, noul ”principal”

0
DISTRIBUIȚI

Deși au o deplasare dificilă în județul Argeș, timișorenii din Ciarda Roșie vor să înrerupă șirul de patru jocuri la rând fără succes în B. FC Ripensia se bazează din această etapă și pe metodologia noului tehnician, Ciprian Urican, care conlucrează cu directorul sportiv Radu Suciu. Fostul interimar recunoaște că o parte din problemele echipei nu au putut fi rezolvate de cei care s-au aflat la conducerea staff-ului până acum, aici incluzându-se și pe el.

”Sunt onorat de alegerea făcută de club, ştiam concepţia de joc, făcută de atâta timp de club prin intermediul domnului Radu Suciu, care a avut de la început echipa pe mână. E aceeaşi filosofie îmbrăţişată de mine. Alegerea a fost uşoară. Sigur că sunt lucruri care ţin de modele de joc, plusul pe care-l voi adăuga eu. Timpul e scurt, nu se va vedea în prima săptămână”, a declarat Ciprian Urican.

Acesta a lăudat munca de la ”Ripi” de până acum, dar a și subliniat carențele din apărare ale echipei. ”Selecţia a fost făcută extraordinar de bine, pentru că Ripensia are jucători tehnici… Eu o să încerc să ridic puţin mai sus această posesie, şi nu numai, ci şi modul în care ne apărăm. O echipă care trebuie să câştige trebuie să se apere bine”, a subliniat tehnicianul.

”Ciprian, după părerea mea, va aduce în plus metode, exerciţii, prin care putem determina jucătorii să facă ceea ce le cerem. Ceea ce noi până acum nu am stăpânit foarte bine. Nici eu, nici ceilalţi antrenori nu au avut aceste abilităţi. Eu îl cunosc de foarte multă vreme, mi s-a cerut părerea şi mi-am dat acceptul.


L-am urmărit şi în cariera de antrenor şi am spus că se potriveşte perfect cu principiile clubului nostru. Atât în ceea ce priveşte latura etică, morală, cât şi în ceea ce priveşte jocul”, a spus și Radu Suciu. Cel care a fost alături de ripensiști de la startul proiectului a recunoscut că nou promovata trebuie să paseze și să se apere mai bine la acest nivel. Deși atacul Ripensiei e statistic de top 3, cu 55 de goluri marcate, defensiva bănățenilor e de jumătatea a doua a clasamentului, cu 43 de goluri încasate.

Revin Mediop și poate Hecsko

Timișorenii nu au o misiune deloc ușoară mâine. Vor întâlni Mioveniul, echipă aflată pe locul 8, cu 38 de puncte, patru peste Ripensia. ”E o partidă din nou cu o echipă din zona noastră a clasamentului sau din apropiere, e un meci important. Nu urmărim decât să obţinem trei puncte. Asta dorim să insuflăm jucătorilor”, a adăugat Radu Suciu.

”M-am consultat permanent cu Radu şi am încercat să aduc toată săptămâna plusuri pe organizarea defensivă. În primul rând, pentru că am văzut şi la ultimul joc, era un joc ce trebuia câştigat de noi. Cred că naivitatea şi tratarea superficială a unor momente a dus la acel rezultat de egalitate. Au fost momente în joc în care echipa s-a exprimat mai bine ca o echipă de Liga I şi e păcat… Asta s-a discutat. Jucătorii trebuie să joace ce ştiu şi din plăcere. Rezultatele sunt pe umerii noştri, nu ai lor”, a precizat Ciprian Urican.

O veste bună pentru bănățeni e revenirea golgheterului Mediop din suspendare, dar și recuperea fundașului central Mihai Hecsko, care însă e incert după perioada de convalescență. Andrei Țugui rămâne deocamdată pe margine deși se pregătește cu o mască specifică accidentărilor în zona feței. ”Am avut o discuţie cu Mediop, el are o calitate deosebită, ca mulţi din lot, care îl fac să poată să joace la un nivel superior. Îl fac să înţeleagă de ce un jucător stă la nivel de Liga a II-a şi de ce poate să facă pasul la Liga I. Sunt noţiuni de ordin tactic, asta face diferenţa. Fizic poate, sunt jucători mai puţini tehnici decât el acolo. Cel puţin opt jucători de aici pot să facă pasul la eşalonul superior. Lotul e foarte bun, mai trebuie să şlefuim. Eu spun că va fi din ce în ce mai bun”, a conchis Urican.

Partida CS Mioveni – FC Ripensia Timișoara se dispută vineri, de la ora 18.00 (televizat de Telekom), în etapa a 29-a a Ligii a II-a.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.