Scandal de ochii lumii. PSD Timiș rămâne în sediul de pe Vladimirescu...

Scandal de ochii lumii. PSD Timiș rămâne în sediul de pe Vladimirescu pentru încă un an

0
DISTRIBUIȚI

Lovitură de teatru în scandalul prelungirii contractului de închiriere al sediului PSD de pe Splaiul Tudor Vladimirescu.

Contractul privind prelungirea contractului de închiriere cu trei ani de zile a fost retras de pe ordinea suplimentară a precedentei ședințe de plen de către primarul Nicolae Robu care a dorit organizarea unei dezbateri publice pe acest subiect. Doar doi timișoreni au fost prezenți la dezbaterea publică pe tema sediului. Activistul civic Cristian Brâncovan a cerut ca în actualul sediu PSD să fie transformat în penitenciar, în vreme ce Caița Panici, membru PNL Timiș și fost membru PMP și PNȚCD, a cerut ca prețul chiriei să fie majorat deși acest lucru nu este permis de lege.

Astăzi, proiectul privind prelungirea contractului a fost repus pe ordinea de zi a ședinței, cu o modificare.


Prelungirea contractului urma să se facă pentru un an de zile, nu trei așa cum era prevăzut inițial.

Consilierul local PSD Dan Idolu a cerut ca PSD să își continue cel puțin încă doi ani de zile activitatea în sediul de pe Splaiul Tudor Vladimirescu pentru ca partidul să considere recuperată suma de 300.000 de euro cheltuită pentre renovarea clădirii, amenințând că dacă nu primăria va fi dată în judecată. Amendamentul propus de Idolu a picat la vot de două ori, după care a fost retras de consilier.

„Față de varianta inițială am propus doar pe un an prelungirea. Asta se datorează pozițiilor exprimate la dezbaterea publică. Eu am fost cât se poate de constructiv, au fost idei că spațiul ar putea să primească o altă destinație. Propunerea care a plecat de la mine a fost păstrarea spațiului în închiriere la PSD pentru un an și după un an se mai discută dacă se poate prelungi sau nu”, a explicat primarul Nicolae Robu. După ce proiectul a fost votat, Robu i-a atenționat pe aleșii locali PSD să nu dea primăria în judecată pentru că este posibil ca anul viitor contractul să fie reînnoit, însă că dacă PSD va da primăria în judecată acest lucru nu va avea loc. În prezent, PSD funcționează într-un sediu de peste 1.000 de mp, unde plătește chirie de doar 1.500 de lei pe lună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.