SCM Politehnica cere oficial rejucarea partidei cu CSM București. Bănățenii acuză ignorarea...

SCM Politehnica cere oficial rejucarea partidei cu CSM București. Bănățenii acuză ignorarea unei reguli la faza care a decis jocul

0
DISTRIBUIȚI
Fenici a fost faultat de Onyejekwe Foto: Emanuel Titus Ilieși

Formația de handbal alb-violetă nu s-a împăcat cu eșecul de ieri suferit în fața celor de la CSM București. SCM Politehnica a pierdut jocul 2 al sferturilor de finală, scor 18-19, dar depune memoriu deoarece consideră că rezultatul a fost înfluențat de arbitri. Bănățenii consideră că oficialii jocului au ignorat regula celor 30 de secunde la faultul din final suferit de Cristi Fenici. Prin urmare timișorenii nu au primit lovitura de la 7 metri solicitată.

După ce au învins în primul joc al play-off-ului campionatului la București, SCM Poli a avut parte de un nou duel încrâncenat cu formația susținută de primăria Capitalei. Gruparea bănățeană a avut pe final oportunitatea de a egala, dar Fenici a fost blocat neregulamentar de Onyejekwe. Timișorenii susținut cu regulamentul în mână că meritau și lovitură de la 7 metri conform unei prevederi introduse în handbal în 2016.

”După ce în ediția trecută de campionat, i-a fost refuzată o aruncare de la 7 metri în condiții similare (pătrundere Simovic în ultimele secunde ale jocului de la București, din 20 oct 2016), acum un nou episod de nedreptate este trăit de Timișoara handbalistică. Faza s-a petrecut în minutul 59 și 40 de secunde, iar în aceste condiții trebuie aplicată regula ultimelor 30 de secunde introdusă acum doi ani de forurile internaționale. Această prevedere menționează acordarea aruncării de la 7 metri pe lângă sancționarea jucătorului cu ”descalificare”, lucru care nu s-a întâmplat în meciul de la Timișoara.


Ca argument vin articolele 8-5, 8-6 și 8-10 (care descriu neregulile ce se pot sancționa) și Regula 8-10d referitoare la ”descalificarea în ultimele 30 de secunde”, se arată în comunicatul SCM Politehnica.

”CSM București a încheiat învingătoare un meci în care nu s-au aplicat aceste prevederi, motiv pentru care considerăm că poate fi numită o victorie mincinoasă, obținută cu largul concurs al arbitrilor de la acest joc Claudiu Belean și Valentin Călina, care nu s-au pus de acord în privința dictării sancțiunilor complete echipei aflate în culpă. Probabil doamna președinte al CSM București, Gabriela Szabo, om de excepție atât din punct de vedere sportiv cât și moral, nu ar accepta ca secțiile acestui club să fie asociat cu mocirla unor cooperative sau cu obținerea unor victorii și trofee gestionate pe sub sau la masa arbitrilor. Trebuie să lăsăm rezultatele să fie ale sportivilor, fără vreo influență discutabilă din arbitraj sau neaplicarea regulamentelor. Rejucarea meciului ar fi cea mai bună soluție, mai ales că și CSM București a trecut printr-o situație asemănătoare cu prilejul finalei Ligii Naționale de anul trecut, când a fost evident dezavantajată în ultimele zeci de secunde ale jocului al doilea”, se mai arată în textul postat și pe Facebook.

”SCM Politehnica Timișoara depune memoriu la Federația Română de Handbal și menționează că la faza din ultimul minut, în care Fenici a fost faultat de Onyejekwe, se impunea acordarea aruncării de la 7 metri, pe lângă sancționarea jucătorului care a comis faultul. În memoriul redactat după meci, clubul de pe Bega amintește că i-a fost luată oportunitatea de a egala și de a duce meciul la aruncările de la 7 metri de departajare. ”Având în vedere importanța acestui joc, vă rugăm să analizați și să dispuneți rejucarea meciului. Menționăm că în campionatul Ungariei, pe o fază asemănătoare, în ultimele secunde, meciul dintre Tatabanya și Pick Szeged s-a încheiat la egalitate 18-18, Federația Maghiară de Handbal luând decizia ca meciul să se rejoace” se mai scrie în memoriul adresat oficialilor din Federația Română de Handbal: Doru Manea (președinte al Comisiei de Observatori), Pavel Vasile (președinte al Comisiei de arbitri) și Cristina Vărzaru (Secretar General FRH)”

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.