Târgul de Paște de la Timișoara, decorat cu flori artificiale folosite la...

Târgul de Paște de la Timișoara, decorat cu flori artificiale folosite la coroane FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-49027661">

Târgul de Paște, organizat în centrul Timișoarei de primărie, a beneficiat, anul acesta, de decorațiuni speciale. Atmosfera de primăvară a învierii lui Hristos a fost ”redată”, cu bucăți de mochetă verde pe care au fost lipite ouă și flori artificiale care sunt folosite pentru jerbele care se duc la înmormântări. Primăria Timișoara a alocat un buget de 200.000 lei pentru organizarea târgului din acest an. Florile pentru coroane au fost folosite atât pentru decorarea aranjamentelor din fața Operei, a pereților căsuțelor de la târg sau a scenei instalate în Piața Unirii.

Modelul de flori a fost imediat recunoscut de vânzătorii de coroane din Piața 700. O femeie care era chiar la intrarea în piață, când a văzut fotografiile, ne-a trimis ”pe ultimul rând, e un băiat care are fix modelul ăsta de floare”. Bărbatul avea de vânzare coroane cu flori albe – ”gerbera de mătase”, după cum ne-a explicat. Prețul – 40 lei pentru o jerbă cu 19 flori identice cu cele folosite pentru târg. Pentru restul de culori ne-a cerut un răgaz de 24 de ore ca să le aducă.

Bianca Negrea este cea care a realizat decorațiunile de la târgul de paște. Am reușit să o contactăm pe Facebook și să purtăm un dialog pe această tema. Vom reda răspunsurile așa cum ne-au fost scrise. Aceasta ne-a explicat că ”sa dorit un decor artificial primăvaratic cu elemente de Paște”, această solicitare fiind făcută de ”organizatori târgului. Evenimentele se organizează prin Biroul Organizări Evenimente de la Primărie”.

Întrebată de ce a decorat cu flori artificiale care sunt folosite pentru coroane, Bianca Negrea ne-a explicat că ”florile artificiale se folosesc în diferite scopuri pentru aranjamente care sunt intenționate pentru o lungă durată. Dacă îmi permiteți să vă fac o mică remarcă – ”florile fie ele naturale sau artificiale pot fi folosite în diferite aranjamente cu diverse scopuri. Un exemplu care vă dau este garoafa…În România se spune că garoafa îi pentru la mort. Așa se spune și de crisantemă… Asa se spune și de cală… Dece omul îi asa de rapid sa lipească o etichetă.. (…)  Alegerea materialelor a fost indusă de durata aranjamentelor.. adica trei săptămâni. Din păcate nu se pot folosi flori adevărate în fiole… Doar ați văzut ce a făcut înghețul cu ghivecele cu plante în oul cel mare”.

Bianca Negrea s-a declarat mulțumită de aranjamentele realizate, dar a susținut că ”acum sunt conștientă ca uni le plac ce văd… și alți nu.. dar știți cum este povestea cu gustul și placul..(…)  nici o data nu îi poți fi pe plac tuturor”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.