Timișenii, sprijin financiar de la Guvern și în acest an pentru a-și...

Timișenii, sprijin financiar de la Guvern și în acest an pentru a-și deschide o afacere, prin programul Start-Up Nation

0
DISTRIBUIȚI

femei afacere

Locuitorii din vestul țării care doresc să-și deschidă o firmă sau persoanele care deja dețin o mică afacere sunt invitați să participe la o conferință regională cu tema “Soluții de finanțare și garantare a proiectelor de investiții pentru întreprinderi mici și mijlocii”, la Timișoara.

Evenimentul are loc în data de 3 mai, începând cu ora 10.00, în Sala Bega a Centrului Regional de Afaceri al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, fiind organizat de o revistă din domeniul economic, în parteneriat cu Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii (FNGCIMM) și o bancă.

Conferința regională își propune să prezinte o serie de platforme de finanțare pentru firmele românești și modul de accesare a acestora, sursele de finanțare ale acestui moment, oportunitatea garantării investițiilor în business, bani guvernamentali și fonduri europene pentru finanțarea companiilor.

Printre programele prezentate se numără Start-Up Nation 2018, prin care antreprenorii vor putea obține și în cursul anului 2018 fonduri nerambursabile pentru înființarea unor afaceri mici și medii.


Vor fi eligibile pentru a primi un sprijin maxim de 200.000 de lei societățile din spațiul rural sau urban, înființate după data de 31 ianuarie a acestui an, având domenii de activitate precum producție de bunuri, IT, industrii creative sau servicii.

De asemenea, un alt program prezentat la Timișoara va fi “IMM Invest România”, un proiect de susținere a întreprinderilor mici și mijlocii, elementul de noutate față de programele anterioare constând în acordarea de facilități de garantare în cuantum de 80% pentru credite de investiții pentru realizarea de proiecte de dezvoltare sau înființare de centre de agrement. Adresabilitatea programului este extinsă pentru beneficiarii eligibili, IMM-urile putând opta pentru credite garantate în proporție de 50% pentru capital de lucru și / sau realizarea de investiții până la valoarea maximă cumulată de 10 milioane de lei.

“Principalele teme de discuție se vor axa pe următoarele subiecte: programe guvernamentale de sprijinire a IMM-urilor (ajutoare de minimis, fonduri europene etc.); accesarea programelor Start-Up Nation 2018, IMM Invest România; instrumente de garantare și contragarantare pentru finanțarea firmelor; caracteristicile produselor de creditare, garantare şi contragarantare; rolul băncilor în dezvoltarea mediului de afaceri. Produse și soluții inovative; modele de succes în antreprenoriat (reprezentanți ai IMM-urilor care au reușit aplicând Programul Start Up Nation 2017); piața de consultanță juridică și fiscală dedicată dezvoltării companiilor de orice fel; consultanță pentru accesarea fondurilor europene”, transmit organizatorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.