Timișoara Saracens nu scapă în SuperLigă de ”complexul” CSM. Campioana a pierdut...

Timișoara Saracens nu scapă în SuperLigă de ”complexul” CSM. Campioana a pierdut și acasă cu bucureștenii GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-721900963">
Foto: Virgil Simonescu

CSM Olimpia București a rămas coșmarul bănățenilor în acest sezon. Formația din Capitală s-a impus și în returul SuperLigii în fața campioanei Timișoara Saracens, scor 11-6. Echipa pregătită de Sosene Anesi rămâne astfel cu griji și în privința sezonului intern înaintea returului din Continental Shield, cu Heidelberg.

Revenită în Ronaţ pe un teren neschimbat, doar cu câteva păpădii în plus, campioana s-a lovit din nou de o opoziție puternică a CSM-ului. Căpățînă a ieșit primul din teren, accidentat, iar în minutul 4 oaspeții deschideau scorul printr-o lovitură de pedeapsă transformată de Danie Faasen. Peste șapte minute același decar al oaspeților trimite în bară tot dintr-o penalitate. Lucrurile par să se echilibreze după 19 minute, când Manumua transformă o lovitură de pedeapsă pentru gazde, acordată după ce Luitters a fost lovit dur fără minge de Baliashvili. Cunoscut acum și la nivel internațional, arbitrul Vlad Iordăchescu nu a acordat nici ”galben” gruzinului. Timișorenii au avut probleme în continuare, mai ales că Manumua ratează și el o penalitate. Mai mult, CSM-ul înscrie în minutul 34 primul eseu al întâlnirii, prin nou sositul Josh Rowland. Execuția lui Faasen pare apoi printre bețe, dar nu se acordă transformare, așa că scorul rămâne 3-8 la pauză.

Misiunea bănățenilor s-a complicat pentru debutul părții secunde prin cartonașul văzut de Drenceanu, dar în formulă restrânsă Saracens a părut mai determinată decât în 15. Tabela s-a strâns după 58 de minute, când Manumua a convertit o nouă lovitură de pedeapsă, pentru 6-8 acum. Dar peste cinci minute e rândul bănățenilor să greșească și fostul lor coleg, Vali Calafeteanu, profită din penalitatea executată din lateral: 6-11. În ciuda presiunii puse pe CSM, bănățenii nu au reușit să facă pasul decisiv în zona de țintă. Mereu câte o eroare s-a strecurat în tabăra gazdelor pe ultimii metri.

Pentru CSM a fost al treilea succes în acest sezon în fața deținătoarei titlului, după victoria din tur și cea din semifinalele Cupei, competiție pe care a câștigat-o. Bucureștenii sunt pe 2, în timp ce Saracens rămâne pe 4 după opt meciuri disputate în SuperLiga 2017-18. Pentru timișoreni urmează returul capital pentru obiectivul european, meciul de baraj de la Heidelberg (21 aprilie).

Timişoara Saracens: Militaru, Căpăţînă, Pungea, Popârlan, Drenceanu (cpt.), Sabău, V. Rus, Stewart, Luitters, Umaga, Fonovai, Leiataua, Manumua, Simionescu, Fercu. Au mai intrat: Rădoi, Badiu, Doge, L. Mureşan, Lazăr, Vl. Popa, Samoa, Shennan. Antrenor: Sosene Anesi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.