Tunelurile pentru urși din lotul 2 al Autostrăzii Lugoj – Deva ar...

Tunelurile pentru urși din lotul 2 al Autostrăzii Lugoj – Deva ar putea fi scoase la licitație în două luni. Cât vor costa

0
DISTRIBUIȚI

tunel ursi

Se fac primii pași pentru ca pe secțiunea E a lotului 2 al Autostrăzii Lugoj – Deva, care conține vestitele tuneluri pentru urși, să înceapă lucrările în viitorul apropiat. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) intenționează ca în aproximativ două luni lucrările pentru realizarea tunelurilor să fie scoase la licitație.

„Suntem în faza finală de realizare a documentaţiei. Într-o lună va fi trimisă spre validare la Agenţia Naţională de Achiziţii Publice (ANAP), iar în două luni ar putea fi publicată în SEAP”, au spus, pentru Economica.Net, reprezentanţii CNAIR.

Acordul de Mediu revizuit în anul 2013 pentru Autostrada Lugoj – Deva, după ce statul semnase deja contractul cu constructorul italian Salini Impregilo, a impus pe secțiunea E a lotului 2, între Margina și Holdea, execuția de lucrări suplimentare față de contractul aflat deja în derulare.


Și anume, este vorba de două tuneluri în locul unor săpături, prelungirea unui viaduct și includerea unui viaduct nou.

Valoarea acestor lucrări suplimentare, inclusiv a ecoductelor – „tunelurile pentru urși”, se ridică la 798 de milioane de lei (aproximativ 170 de milioane de euro). Lucrările suplimentare ar fi crescut valoarea totală a lucrărilor de pe lot la 1,36 miliarde de lei. Iar acest nivel ar fi însemnat o majorare de 2,4 ori a valorii iniţiale a contractului, care este de 562 milioane de lei.

Pentru că aveau o valoare peste limitele legale acceptate, CNAIR nu a putut include lucrările pentru tuneluri în contractul cu Salini-Impregilo, motiv pentru care le licitează separat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.