Chester Williams, alături de campioana Timișoara Saracens pentru returul cu Heidelberg. Bănățenii...

Chester Williams, alături de campioana Timișoara Saracens pentru returul cu Heidelberg. Bănățenii așteaptă o reacție de la Alin Petrache după arbitrajul cu CSM

0
DISTRIBUIȚI
Chester Williams

Timișoara Saracens nu-și dorește să mai facă pași greșiți în acest sezon. Un ”refresh” în tabăra bănățeană a venit prin revenirea în staff a sud-africanului Chester Williams. Venit pe postul de director tehnic/consultant acesta face deplasarea în Germania pentru duelul cu Heidelberger RK. Campioana României are un avantaj de șase puncte după meciul tur iar calificarea e sinonimă cu participarea în grupele Challenge Cup, dar și la o finală de gală pe arena din Bilbao pentru trofeul Continental Shield.

Chester Williams a rvenit încă o dată pe banca timișorenilor pentru un final de sezon dificil. ”Am acceptat provocarea lansată de fratele meu Dan Dinu. Am revenit pentru oraș și club, am spus că Timișoara e a doua mea casă. Trebuie ca echipa să ințeleagă cum vrem să jucăm. E o provocare, trebuie să câștigăm atât in Cupa Challenge, cât și în campionat”, a declarat ”Perla Neagră” la revenirea în Banat. ”Fiecare an e mai greu. Celalte echipe devin mai puternice, mai experimentate și au invățat multe de la noi. De aceea sunt mai multe accidentări, sunt mai multe jocuri tari. Nu sunt accidentări datorită rugby-ului in sine… Cred că până in semifinalele campionatului vom fi în efectiv complet”, a precizat Chester Williams.

”Sunt entuziasmat că lucrez din nou cu Chester. Abia aștept ca jucătorii să intre în starea mentală de care avem nevoie. Cred că în această săptămână concentrarea a fost foarte bună, pregătirea a fost bună. Mai ales după un eșec. Totul va fi în ordine săptămâna aceasta. Trebuie ca vineri să fim pregătiți 100% pentru meci”, a spus Sosene Anesi, ”prinicpalul” echipei.

”Ne așteaptă un meci foarte greu, după ce nu am reușit să menținem diferența din prima repriză cu Heidelberg. Sperăm să ne întoarcem cu o victorie (…) Am mai jucat acolo, e mult mai rapidă suprafața, terenul e mai îngust, cred că îi avantajează pe ei. Grămada și tușa au fost punctele noastre forte. Cred că putem fi mai buni ca in tur”, a adăugat internațional Valentin Popârlan.

Dan Dinu a subliniat că își dorește ca echipa sa să ia parte la finala specială de la Bilbao.


”Ne așteaptă un meci foarte important împotriva lui Heidelberg. E o echipă puternică. Avem nevoie ca băieții să fie concentrați la maximum. Îi mulțumesc lui Chester că a dat din nou curs invitației mele de a veni să ne ajute. Am făcut acest lucru pentru că nu eram într-o poziție bună. Îi e ușor să se acomodeze într-o perioadă scurtă… Nemții își doresc să se califice. Au și un teren mai mic, care îi avantajează. Cu siguranță va exista un învingător, sperăm să fim noi. Sper să participăm la finala de la Bilbao, cu echipa rusească. Sper să fim acolo pentru că e foarte important. Acolo vor fi și finalele Champions Cup și Challenge Cup”, a spus și Dan Dinu.

Partida Heidelberg RK – Timișoara Saracens se dispută sâmbătă, de la ora 16.00.

Dan Dinu continuă răfuiala cu Iordăchescu și compania

Finanțatorul clubului din Ronaț nu cedează în acuzele sale către arbitraj și legăturile clubului CSM București cu o parte din oficialii rugby-ului românesc. ”Sincer, de mult nu am reușit să văd o astfel de hoție la drumul mare, având în vedere că și World Rugby a recomandat să se rejoace Belgia-Spania. Din păcate Vlad Iordăchescu reușește să târască rugby-ul românesc în mizerie. Trebuie să dispară mafia din arbitrajul românesc. Nu e singur, e însoțit de bunul prieten Radu Petrescu. Mai au ei un mentor, care nu mai e la conducere, dar se simte… Există rumori, Radu Petrescu ca președinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor nu mai face delegările, sunt făcute de Vlad Iordăchescu. Mi se pare curios să se delege pe el. Iar fratele său face parte din stafful CSM, existând un conflict de interese. Cei din CCA trebuia să nu accepte până la finalizarea anchetei World Rugby. Adevărata miză a jocului e disputarea semifinalei pe teren propriu. CSM știe că poate să ne învingă doar cu arbitraj. Cu un străin nu ne poate bate, cu unul românesc pot de fiecare dată. Au dorit să-și securizeze o poziție fruntașă, primele două pot cere arbitri străini, ei nu vor cere. Alin Petrache trebuie să ia în mână situația și să pună la finale, semifinale, arbitri străini. Știm că CCA e un organism aparte dar Petrache trebuie să se implice”, a subliniat Dan Dinu. Acesta așteaptă răspuns la cererile clubului: ”vizavi de arbitrajul lui Iordăchescu, va ajunge să se judece el pe el… Am mai depus o adresă către FRR, să ne precizeze anumite legături ale angajaților FRR cu CSM”.

”CSM-ul a inceput să devină ca o caracatiță. La Baia Mare nu erau oameni din federație pe statul de plată. De la anul aș recuza mai mulți arbitri. Atât Iordăchescu, cât și Petrescu, după aflarea sentinței, sper să aibă decența să-și dea demisia… Emil Pîrțoc e mentorul lor, s-a mai intâmplat la o finală Steaua – Contor Zenner Arad”, a adăugat Dinu cu referire la modelul șef CCA-arbitru activ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.