Adam Crăciunescu, fostul vicepreședinte al CJ Timiș, achitat în dosarul retrocedărilor. Ce...

Adam Crăciunescu, fostul vicepreședinte al CJ Timiș, achitat în dosarul retrocedărilor. Ce condamnare a primit Viorel Hrebenciuc

0
DISTRIBUIȚI

Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat, astăzi, sentința în dosarul retrocedărilor ilegale de pădure.  În acest caz au fost trimişi în judecată  de către DNA fostul deputat Viorel Hrebenciuc, fiul acestuia, Andrei Hrebenciuc, fostul deputat Ioan Adam, Tudor Chiuariu, Gheorghe Paltin Sturdza, beneficiarul a peste 43.000 de hectare de pădure din judeţul Bacău, judecătorul Lorand Andras Ordog, de la Tribunalul Covasna, fostul şef Romsilva și fost vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș, Adam Crăciunescu, judecătoarea Anca Roxana Adam, de la Tribunalul Braşov, soţia lui Ioan Adam, Dan Costin Bengescu, Iosif Kadas, Sorin Ion Iacob, Jănică Poenaru, Ioan Gheorghe Varga, Daniel Constantin Călugăr, Ioan Mătăşel, Rodica Gabriela Zaharia şi Iulian Durlan.

Procurorii susţin că, în 2012, prin intermediul lui Ioan Adam, Paltin Gheorghe Sturdza le-a cerut judecătorilor Ordog Lorand Andras şi Gabriel Uţă, de la Tribunalul Covasna, să pronunţe o hotărâre judecătorească în favorarea sa.


Tribunalul Covasna a dispus punerea în posesia lui Strudza a unei suprafeţe de 43.227 de hectare de pădure în Bacău, producând astfel Romsilva un prejudiciu de 303.888.615 de euro.

Viorel Hrebenciuc a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri, iar fiul său la doi ani cu suspendare. Adam Crăciunescu și Tudor Chiuariu, fostul ministru al Justiție, au fost achitați. Decizia nu este definitivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.