Reacția fabricii Continental la declarațiile primarului. La ce extindere se lucrează, de...

Reacția fabricii Continental la declarațiile primarului. La ce extindere se lucrează, de fapt, acum UPDATE Replica lui Robu: „Voi prezenta documentele doveditoare”

0
DISTRIBUIȚI

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a încercat în plin scandal legat de Retim să mute atenția opiniei publice către un alt subiect sensibil și a declarat că ”vreau să consult cetățenii dacă sunt de acord ca firma Continental cauciucuri să-și extindă activitatea. Eu am informații că doresc să-și extindă activitatea acolo, pe aceeași locație, la Pădurea Verde. Vreau să spun răspicat că nu sunt de acord cu așa ceva, nu s-a îmbunătățit semnificativ, o anumită îmbunătățire se pare că există, dar cetățenii afectați se plâng în continuare de mirosul degajat de această fabrică”. Ulterior, a realizat un sondaj pe Facebook, în care 80% dintre respondenți s-au declarat împotriva extinderii fabricii.

PRESSALERT.ro a solicitat companiei Continental să comenteze acuzațiile primarului Timișoarei și să explica despre ce investiție este vorba. „În ceea ce privește planurile companiei Continental Anvelope Timișoara de extindere, în perioada imediat următoare continuăm demersurile începute deja pentru extinderea sistemelor noastre de tratare a mirosului, proiect în valoare de peste 4 milioane euro, care are scopul de a reduce până la eliminare mirosul specific producției de anvelope. Începând cu anul 2015 am început acest proiect, pentru implementarea unui sistem de tratare a emisiilor olfactive, în care am investit peste 10,5 milioane de euro. Rezultatele măsurătorilor realizate după punerea în funcțiune a acestor echipamente, unele dintre ele prototipuri pentru industria producătoare a anvelopelor, arată o reducere semnificativă a percepției mirosului specific producției de anvelope în imediata vecinătate a perimetrului fabricii, de până la 80%. Continental Anvelope Timișoara respectă legile, normele și standardele de mediu din România, precum și cele impuse de Uniunea Europeană”, se arată în răspunsul trimis PRESSALERT.ro.

Compania germană precizează că „în cei peste 17 ani de activitate, în fabrica din Timișoara s-au investit peste 460 milioane de euro și s-au creat peste 2.500 de locuri de muncă.


De la Continental Anvelope Timișoara au plecat, până în prezent, peste 200 de milioane de anvelope către clienți din Europa și din întreaga lume. Contribuția directă a Continental Anvelope Timișoara la economia României este similară cu impactul total al unor întregi industrii, precum transportul aerian și fabricarea produselor din hârtie. Mai mult de 1.200 de furnizori din România colaborează cu Continental Anvelope în România”.

Firma susține că, în ultimii șase ani, a investit un milion de euro în acțiuni de responsabilitate socială. Printre acțiunile în care Continental s-a implicat au fost și unele ale Primăriei Timișoara, după ce Nicolae Robu a lansat o altă serie de atacuri la adresa companiei.

UPDATE Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Nicolae Robu le răspunde reprezentanților companiei Continental, precizând că va prezenta documentele care vor arăta că firma dorește să extindă fabrica de cauciucuri de la Pădurea Verde.

„Uluitor! Am aflat cu stupoare că ar fi apărut în presă un comunicat al firmei Continental Anvelope Timișoara, prin care aceasta neagă că ar fi avut intenția de a-și extinde activitatea. Pentru că astfel de lucruri nu sunt o joacă, mâine voi prezenta documentele doveditoare! Mi s-a mai spus că se pretinde prin acel comunicat că firma ar fi susținut în ultimii 6 ani cu sume ce totalizează peste 1 milion de euro cultura, educația, mediul și sănătatea în Timișoara. Nu contest, dar dacă tot s-a adus vorba despre, cer să se prezinte concret care sunt entitățile care au beneficiat de acele sume, de cât fiecare și pentru ce. Nu că ar fi vorba de bani mulți, un calcul simplu arătând că vorbim despre circa 14.000 euro pe lună! Da, 14.000 euro pe lună! No comment! Dar nu vreau să fiu înțeles greșit și de aceea țin să spun răspicat că nicidecum nu este asta problema: Timișoara nu este de vânzare pentru nicio sumă! Sănătatea, confortul, liniștea sufletească a timișorenilor sunt mai importante decât orice și decât oricât! Timișoara nu e colonie, Timișoara nu e oraș de lumea a treia!”, a scris primarul Timișoarei, pe Facebook.

În finalul postării, Nicolae Robu le mulțumește timișorenilor care au răspuns la sondajul lansat pe rețeaua de socializare și precizează că are o părere foarte bună despre calitatea produselor Continental Anvelope.

„Țin să precizez că poziția mea fermă de împotrivire la extinderea fabricii Continental Anvelope pe locația actuală nu mă împiedică să am o părere foarte bună despre calitatea produselor Continental Anvelope și nici măcar să exprim public această părere. Pentru asta, felicitări Continental Anvelope! Cu atât mai mult, țin să reiterez aprecierea dusă la rang de admirație pentru cealaltă unitate Continental din Timișoara, Continental Automotive, care nu poluează, nu produce disconfort olfactiv și niciun alt rău, ci vine doar cu o sumă de beneficități: locuri de muncă interesante profesional și bine plătite pentru mii de tineri români dintre cei mai valoroși – timișoreni și netimișoreni -, taxe și impozite importante la diversele bugete, prestigiu etc”, a conchis Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.