Bajaga, Cargo și multe alte evenimente la prima ediție a Embargo Fest

Bajaga, Cargo și multe alte evenimente la prima ediție a Embargo Fest

0
DISTRIBUIȚI
Bajaga I Instruktori va susține un recital extraordinar la prima ediție Embargo Fest

Asociaţia Sfera Timişoarei organizează în perioada 18-20 mai 2018 evenimentul Embargo Fest la Dudeştii-Vechi, judeţul Timiş. Scopul acestui festival este să ajute la dezvoltarea unei vieţi culturale diversificate şi competitive la nivelul judeţului Timiş şi la creșterea vitalității formelor culturale specifice minorităților naționale, în contextul în care anul acesta, comunitatea bulgarilor din Dudeştii-Vechi, sărbătoreşte 280 de ani de la venirea lor pe teritoriul actual al României. Proiectul este organizat in parteneriat cu Primaria Dudestii-Vechi si Consiliul Județean Timiș.
Embargo Fest se desfășoară în comuna unde trăiește cea mai mare comunitate de bulgari din România, iar punctul de trecere al frontierei dintre Serbia şi România, aflat la 10 km distanţă de comuna Dudeştii-Vechi, la Valcani, va avea un program prelungit pe perioada festivalului, până la ora 3 dimineața, pentru ca cetăţenii sârbi din apropiere să poată participa la acest eveniment.

Embargo Fest îşi va deschide porţile pentru public vineri, 18 mai, începând cu ora 16.00, când va avea loc proiecția filmului documentar „Peisaj dupa embargo”, de Florin Iepan (TVR Timişoara, care va fi urmat de un recital al ansamblului de dansuri Slavjak. De la ora 19 vor concerta Bios, Amaro Del (Serbia), Spitalul de Urgenţă şi Mihai Mărgineanu şi Banda, urmând ca la Green Stage distracția să continue cu K-lu, DJ Axa și B:Hex/Spam.

Sâmbătă, 19 mai, începând cu ora 17.00, vor urca pe scenă Ansamblul de dansuri sârbeşti Sf. Sava din Sânnicolau Mare, după carela fa’a locului distracția va continua cu Bubamare, The Weekend Bandits, Lucky Cash (Serbia) şi Cargo.


După miezul nopții distracția va fi asigurată de Mr. Goju (Macedonia), DJ Axa și B:Hex/Spam. Duminică, 20 mai, tot de la ora 17.00, Teatrul Merlin din Timişoara îi va încânta pe copii cu spectacolul ”Noua poveste a Scufiţei Roşii”, după care seara va continua cu Ansamblul de dansuri Palucenka, Surprize Band, Pyramid, Olivera Petcov Band, Melting Dice și Bajaga i Instruktori.

Organizatorii festivalului pun la dispoziţie, pentru cei interesaţi, un autobuz care va face trei curse gratuite pe zi între Timişoara și Dudeştii-Vechi, cu plecare la orele 16, 19 și 01 (pentru after – party), care va pleca din Calea Torontalului (Ciocanul).

„Avem un număr mare de voluntari care s-au implicat în acest proiect și le mulțumim tuturor partenerilor care ne-au ajutat în realizarea acestui festival. E o satisfactie foarte mare să realizam acest festival în rural pentru că oamenii de acolo sunt foarte deschiși și asemenea evenimente se întâmplă destul de rar. Ne-am unit cu toții forțele. Sperăm că și vremea va ține cu noi. Avem o echipă mare în spate. Festivalul își propune și să dezvolte turismul în zonă. La Dudeștii Vechi există Muzeul Minorității Bulgare și prin acest festival vrem să sărbătorim multiculturalitatea“, a declarat Mirela Olariu Munteanu, din partea asociației Sfera Timișoarei, organizatoarea festivalului.

„Este o mare bucurie și onoare să putem fi gazda primei ediții a unui asemenea festival la Dudeștii Vechi. Termenul de Embargo înseamnă destul de mult pentru comunitatea noastră, în lumina a ceea ce s-a întâmplat la noi în perioada anilor 90. Am sprijinit cu mare deschidere acest festival și sperăm ca pe viitor evenimentul să crească“, a declarat Bono Cucalan, primarul comunei Dudeștii Vechi.

„Nu este doar un festival de muzică, la fața locului vom avea și ateliere de pictură și teatru de păpuși și multe alte activități culturale. Pe viitor vrem să invităm și poeți din Serbia și alți artiști din țara vecină, să ținem porțile deschide între România și Serbia. Pentru edițiile viitoare ne propunem să atragem și mai mulții spectatori“, a declarat Răzvan Munteanu, coordonatorul artistic al evenimentului.

Biletele pentru festival se vor putea achiziţiona de la intrare, prețul acestora find 20 lei pe zi sau 50 lei abonament pentru toate cele trei zile. Persoanele cu dizabilităţi şi copiii până în 16 ani au accesul gratuit, iar campingul și accesul în parcul de distracții și la scena de party sunt gratuite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.