BC SCM Timișoara, somată de FIBA să respecte decizia BAT. Ce termen...

BC SCM Timișoara, somată de FIBA să respecte decizia BAT. Ce termen a primit și ce sancțiuni riscă clubul de baschet al autorităților locale

0
DISTRIBUIȚI

Federația Internațional de Baschet a reacționat la plângerile reprezentantului jucătorilor care au evoluat pe vechea asociație BC Timișoara și au plecat neplătiți de la club. Atât aceasta, cât și noul club BC SCM Timișoara sunt somate să respecte decizia BAT și să-și precizeze poziția în acest caz până la data de 22 mai. În cazul nerespectării acestei solicitări cele două entități riscă fiecare în parte câte o amendă de 150.000 de franci elevțieni, dar și alte sancțiuni grave care ar afecta puternic formația de primă ligă.

Adresa oficială FIBA face referire la cazul a trei baschetbaliști: Hristo Nikolov, Kyle Shiloh și Nenad Milosevic, acțiune separată față de cea a lui Derrick Low.


Cu toții jucători care au evoluat la BC Timișoara și către care bănățenii au rămas datori. În total ar fi circa 140.000 de euro (salarii restante plus cheltuieli de judecată) de plătit care aceștia.

Clubul actual din elită, BC SCM, nu se poate sustrage de la datorie deoarece a beneficiat practic de moștenirea ”leilor”, locul în elită fiind cel mai important ”obiect”. Dar conducerea a motivat că legal nu poate plăti acele datorii și că s-ar încerca rezolvarea problemelor prin sponsori privați.

Sabin Gherdan, reprezentantul jucătorilor rămași cu buza umflată, a acționat mai departe și a cerut FIBA să sancționeze clubul timișorean pentru neplata datoriilor. Răspunsul oficial a venit ieri. BC SCM Timișoara și ABC Timișoara trebuie să dea socoteală până la data de 22 mai a.c. Pe lângă amendă ”leii” mai riscă, printre altele, să nu mai poată efectua transferuri și să nu aibă acces la cupele europene, în cazul în care s-ar pune problema participării în competițiile continentale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.