BC SCM Timișoara, în pericol după nerespectarea deciziilor Tribunalului de Arbitraj Baschetbalistic....

BC SCM Timișoara, în pericol după nerespectarea deciziilor Tribunalului de Arbitraj Baschetbalistic. Sabin Gherdan: ”Am sesizat FIBA și am solicitat sancționarea”

0
DISTRIBUIȚI

SCM Timișoara nu a ajuns la un acord cu jucătorii către care vechea structură, BCT, a rămas datoare. Sabin Gherdan, reprezentantul baschetbaliștilor care s-au bucurat de decizii favorabile în acest caz din partea BAT (Tribunalul de Arbtraj Baschetbalistic) a anunțat că a solicitat celor de la FIBA să sancționeze clubul bănățean cu retragerea dreptului de a efectua transferuri și o amendă ce cel puțin 50.000 de franci elvețieni.

Inițial Sabin Gherdan a spus că clubul timișorean a primit un termen, care a fost depășit, pentru a veni la masa negocierilor. ”În ultimele zile am avut mai multe serii de negocieri cu conducerea clubului, discuții care, din păcate, s-au finalizat fără rezultate palpabile… Domnul Țoancă ne-a solicitat să venim cu o propunere pentru a rezolva problema. Noi am solicitat dânsului ca în numele clubului să semneze un act notarial prin care să recunoască cele două hotărâri arbitrale, iar în contrapartidă noi să fim de acord ca două luni de zile să nu procedăm la executarea hotărârii și să asteptăm găsirea unei soluții din partea clubului.


Domnul Țoancă m-a informat, în cursul zilei de ieri, că s-a întrunit Consiliul de Administrație al clubului și s-a respins propunerea noastră. De asemenea mi s-a spus că SCM-ul nu dorește să plătească această datorie din bani publici, că domnul primar nu este de acord, și că se va încerca plata sumelor de bani din privat”, a declarat Sabin Gherdan.

Reprezentantul jucătorilor nu mai crede însă în promisiunile conducătorilor timișoreni, asemănătoare cu cele oferite în urmă cu trei ani. ”S-a decis în această dimineață, cu unanimitate de voturi, sesizarea FIBA și propunerea de sancționare a clubului. Vom pune presiune pe FIBA și sperăm ca acest mecanism coercitiv să determine persoanele cu putere de decizie din cadrul clubului SCM (și al primăriei) să își asume aceste datorii și să vină cu soluții realiste de a respecta hotărârile arbitrale. În tot acest timp noi rămânem la fel de deschiși în comunicare pentru a găsi soluții optime de rezolvare a problemelor actuale”, a mai spus Gherdan.

Reamintim că clubul timișorean are de plătit în urma hotărârilor BAT circa 140.000 de euro (salarii restante plus cheltuieli de judecată) către jucătorii Derrick Low, Hristo Nikolov, Kyle Shiloh și Nenad Milosevic. Baschetbaliști care au activat la vechiul club, BC Timișoara, al cărui loc în prima ligă a fost preluat de BC SCM.

În altă ordine de idei BC SCM Timișoara, ai cărei jucători s-au confruntat de asemenea cu restanțe, începe faza 1-6 a sezonului. Primul meci e mâine, de la ora 18, pe teren propriu cu CSM Oradea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.