Încă o înfrângere la Tribunalul de Arbitraj Baschetbalistic pentru BC SCM Timișoara....

Încă o înfrângere la Tribunalul de Arbitraj Baschetbalistic pentru BC SCM Timișoara. La cât a ajuns ”nota de plată” către foștii jucători ai BCT-ului FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Clubul de baschet al autorităților locale are mari probleme ”internaționale” din cauza salariilor neplătite pe timpul asociației BC Timișoara. După ce trei foști jucători au primit dreptate la BAT (Tribunalul de Arbitraj Baschetbalistic), un al patrulea, Derrick Low, al cărui caz a fost judecat separat, a primit de asemenea câștig de cauză și își așteaptă de asemenea banii de la BC SCM în solidar cu vechea structură.

Tribunalul recunoscut de FIBA a hotărât practic că BC SCM Timișoara nu e scutită de la datoriile vechiului BCT, căruia i-a luat locul din prima ligă. Mandatarul jucătorilor, Sabin Gherdan, preconizase că Low va primi la rândul său dreptate deși cazul său a fost disjuns de BAT de cel al lui Kyle Shiloh, Hristo Nikolov și Nenad Milosevic. Conform deciziilor către cei trei BC SCM trebuie să plătească în solidar cu BCT o sumă de aproximativ 90.000 de euro.


Către Derrick Low clubul timișorean are de făcut o plată suplimentară de nu mai puțin de 29.586,45 euro. Acestei sume i se adaugă cheltuielile de arbitraj în valoare de 3.980 de euro plus cheltuielile de judecată stabilite la 5.200 euro. Un total de 42.766 euro e paguba bănățenilor în ”afacerea” Low. Așadar peste 140.000 de euro e datoria către foștii jucători, una care poate crește dacă Bogdan Popescu va efectua o acțiune separată, el neavând prin contract dreptul de a se adresa instanței din Elveția.

Reamintim însă că clubul BC SCM Timișoara a publicat miercuri un comunicat în care acuza practic BAT de exces de putere în decizia luată în favoarea lui Shiloh și compania. De asemenea oficialii au anunțat că se vor pronunța curând (din nou) pe această temă. Sabin Gherdan anunțase la mijlocul săptămânii un termen de șapte zile pentru o reacție din partea clubului. Iar dacă acesta nu respectă decizia tribunalului se va cere FR Baschet să ia măsuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.