Informatica Timișoara, învingătoare după un nou thriller cu Autobergamo Deva. Se anunță...

Informatica Timișoara, învingătoare după un nou thriller cu Autobergamo Deva. Se anunță ”război” în finala Ligii I la futsal FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Informatica Timișoara va juca și finala Ligii I la futsal în 2018 după ce a câștigat seria I a play-off-ului. Bănățenii aveau nevoie de o remiză în fața campioanei Autobergamo Deva pentru a avansa în ultimul act, dar s-au impus cu 5-3 după ce au fost conduși de rivali cu 3-1 la pauză. Echipa pregătită de Robert Lupu va avea parte de un maraton pe parchet în ultimul act cu United Galați, noul ”dușman” după scandalul din acest sezon dintre cele două.

Atât gazdele, cât și Deva, au fost conservatoare în privința jucătorilor folosiți într-un duel care putea la fel de bine să fie considerat semifinală. Scorul a fost deschis în minutul 7 de Rakic, care a marcat cu ajutorul transversalei în urma unei centrări excelente a conaționalului Simic. Deva s-a aruncat apoi în ofensivă și părea să încline balanța treptat. După două minute Tacot a lovit și bara după o acțiune prelungită la care a fost solicitat și portarul Iancu. Reușita egalizatoare a venit în urma unui șut la vinclu trimis de Robert Matei. Iar cu trei minute înainte de pauză scorul devenea 3-1. În decurs de câteva secunde Iancu a fost învins de două ori. La primul șut al lui Csoma părea că putea să facă mai multe, mingea intrând pe centru sub bară, trimis foarte puternice ce-i drept. Ultimul gol a venit la o fază la care defensiva timișoreană a fost pe picior greșit. Putea fi 2-3 după prima repriză, dar Felipe Mancha a nimerit la rândul său bara în minutul următor.

La reluare Tonița îi readuce practic pe timișoreni în meci. În minutul 23 portarul Devei face gafa serii, degajând în Felipe Mancha un balon care apoi s-a scurs în poartă. A fost semnalul ideal pentru alb-violeți, care peste trei minute marchează din nou. De această dată Savio și-a intrat în rol și a plasat excelent mingea din apropiere. Obadă (min. 33) cu o nouă bară pentru Deva a dat iluzia că oaspeții se mai pot impune și vor fi ei cei care vor disputa finala. Deși avantajați de remiză, cei de la Informatica au trecut în avantaj în urma unei lovituri libere care a dus mingea la Simic iar căpitanul gazdelor a marcat de lângă bară (38). Pe final Deva a riscat din nou cu un jucător de câmp în locul portarului, lucru care i-a costat un nou gol, în ultimele secunde Felipe Mancha găsind spațiul porții goale printre picioarele unui adversar avansat.

Înainte de această fază și declanșarea fiestei braziliano-române au mai existat momente tensionate, specifice futsalului de la noi. S-a iscat un meleu la care au participat mai mulți jucători și cele două bănci au invadat terenul. Robert Matei părea că vrea să-l ia la bătaie pe Stefan Rakic. După ce s-au calmat spiritele s-au împărțit nu mai puțin de patru cartonașe galbene. Cei doi fiind printre avertizați.

”Cred că a fost un meci interzis cardiacilor. Mă bucur că a fost un meci intens, la nivel înalt. Mă bucur că am câștigat noi deși a fost foarte greu. Încercăm să facem și noi opt jucători care pot să joace. Și Daniel (Araujo) are calitate, dar nu avem timp. Mă bucur că jucătorii au caracter puternic și ne-am revenit. Am respect pentru cei de la Deva. E echipa de la care practic am venit și care m-a format ca antrenor. Cred că am fost mai buni anul acesta. Avem patru sau cinci victorii cu ei”, a declarat Robert Lupu, antrenorul Informaticii.

Informatica Timișoara: Iancu – Rakic, Simic, F.


Mancha, Deco. Au mai intrat: Savio, Araujo și Lupu. Antrenor: Robert Lupu.

Autobergamo Deva: Tonița – Fl. Ignat, R. Matei, Cr. Matei, D. Stoica. Au mai intrat: Obadă, Csoma, Tacot, Pânzaru și. P. Ferreira. Antrenor: Cosmin Gherman.

Unii voiau Odorheiul, alții Galațiul

Pentru Informatica Timișoara urmează finala, care va fi însă în cel puțin trei acte. Pe modelul cel mai bun din cinci meciuri. Înaintea aflării rezultatului de la Odorheiu Secuiescu părerile erau împărțite în privința adversarului dorit în lupta pentru titlul de campioană.

”Normal noi ar trebui să avem o ambiție mai mare ca United. Mi-era teamă dacă am fi câștigat noi cu 3-0 acel meci cu Galațiul. Nu mi se pare corect că nici până azi nu am primit motivația deciziei. Galațiul și Odorhei sunt echipe puternice. În momentul acesta am prefera Odorheiul, care nu are un lot așa de puternic. Galațiul are și un lot numeros și contează, pentru că se pot strânge cartonașe, accidentări. Savio și săptămâna asta a făcut fizioterapie. E o minune că am ajuns aici”, a spus Robert Lupu.

În schimb, în rândul jucătorilor dorința de revanșă e mare împotriva moldovenilor. ”A fost un meci greu, Deva are mai mulți jucători valoroși, dar aici nu se poate câștiga. Noi avem șase oameni. Ne dorim să învingem Galațiul, care a câștigat la masa verde acel meci, să arătăm pe teren cine e cel mai bun din România”, a conchis Felipe ”Mancha” Oliveira.

Meciul de la Odorheiu Secuiesc a fost de asemenea dramatic. Din păcate fără transmisie video pe canalul de Youtube destinat futsalului, probabil din motive tehnice. Localnica FK avea doar varianta victoriei pentru calificarea în finală din seria II, în timp ce United Galați, cu șapte puncte (două mai mult) își permitea, la fel ca bănățenii în fața devenilor, inclusiv remiza. S-a încheiat 3-3 și Galațiul s-a calificat la limită pentru a înfrunta Informatica într-o revedere mai mult decât interesantă. Moldovenii vor avea avantajul terenului propriu la startul duelurilor, prin poziționarea mai bun din sezonul regulat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.