CS Informatica nu a dat eroare la Iași. Timișorenii abordează din postura...

CS Informatica nu a dat eroare la Iași. Timișorenii abordează din postura de lideri duelul decisiv cu Deva pentru accederea în finală

0
DISTRIBUIȚI
Foto: arhivă

Formația antrenată de Robert Lupu nu s-a împiedicat în Moldova și rămâne favorită la calificarea în finala Ligii la futsal. CS Informatica Timișoara a învins-o azi pe Politehnica Iași, scor 7-1. Alb-violeții de pe parchet pregătesc astfel în liniște derby-ul cu Autobergamo Deva, decisiv pentru participarea în finală.

Jocul din Moldova a părut o formalitate pentru bănățeni după minutul 7. Valentin Ilaș a fost prolific și a deschis scorul după un corner bătut înteligent de antrenorul-jucător Lupu. Peste două minute Rakic a majorat scorul cu un șut la colțul scurt iar Simic a tras sus pentru 3-0, la scurt timp după reușita precedentă. Gazdele au redus la acest scor din diferență în urma unui fault în careu dictat la Felipe Mancha. Brazilianul naturalizat și-a recuperat însă rapid ”greșeala” și a punctat din lovitură de la 10 metri după faultul 6 realizat asupra lui Daniel Araujo.


Ilaș s-a mai lipit la gol de două ori înaintea pauzei. Mai întâi Savio, discret și odihnit azi, a oferit assist-ul simplu, în fața porții, apoi timișoreanul a profitat de respingerea neinspirată a portarului la o reluare a lui Rakic din apropiere.

La reluare s-a mai înscris un singur gol: Stefan Rakic a scăpat pe contraatac și șutul său a fost deviat în poartă de un adversar.

În urma acestui rezultat Informatica ocupă locul 1 în seria I a play-off-ului, cu 10 puncte, și e urmată pe 2 de Deva, care are un punct mai puțin. Poli Iași a rămas fără nicio realizare în această fază: zero puncte. Astfel, marți, 8 mai, de la ora 18.00 locul în finală va fi pe masă la Timișoara în duelul decisiv dintre rivalele vestice Informatica Timișoara și Autobergamo Deva. Bănățenii își permit și remiza. Și în cealaltă serie lupta e deschisă. United Galați e lideră cu 7 puncte, dar mai are un singur meci, la Odorheiu Secuiesc, formație aflată pe locul 2, cu 5 puncte. Cea din urmă are de asemenea un meci în minus, pe care-l va disputa mâine, cu Dunărea Călărași, grupare ieșită din calcule pentru că are doar trei puncte.

CS Informatica: Iancu – Deco, Felipe Mancha, Simic, Rakic. Au mai intrat: Voin – Lupu, Ilaș, Araujo, Savio.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.