O localitate din Timiș are cel mai mare procent de locuințe asigurate...

O localitate din Timiș are cel mai mare procent de locuințe asigurate din România

0
DISTRIBUIȚI

Localitatea Dumbrăviţa are cel mai mare grad de acoperire cu asigurări obligatorii ale locuinţelor din România. În total, 63 la sută dintre toate locuinţeleke din comuna de lângă Timişoara aveau o asemenea poliţă semnată.

Conform legii, acest tip de asigurare este obligatorie pentru fiecare locuinţă, dar în acest moment doar 18,9% din toate casele din România aveau un asemenea contract de protecţie împotriva dezastrelor naturale, conform datelor Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale – PAID.


Peste trei sferturi din totalul poliţelor obligatorii (76%) erau realizate în mediul urban, doar 24% din poliţe fiind în zona rurală.

Timişul se situează peste media naţională, în partea superioară a clasamentului, cu o acoperire de 29,5%, adică 86.993 de locuinţe asigurate. Tot datele PAID arată că localitatea cu cea mai mare acoperire cu asigurări obligatorii din România este Dumbrăviţa, cu un grad de acoperire de 63%, urmată de Bragadiru din Ilfov, cu 61,5% şi Sânpetru din Braşov, cu 61%.

Per total, Bucureştiul este pe primul loc, cu 39% dintre locuințe asigurate, urmat de județele Ilfov (35%) și Braşov (30%). Prin intermediul acestui tip de asigurări se acoperă riscurile produse prin cutremur, inundaţii şi alunecări de teren.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.