Proiectul de reabilitare al centrului istoric al Timișoarei, nominalizat la o competiție...

Proiectul de reabilitare al centrului istoric al Timișoarei, nominalizat la o competiție europeană. Ce premiu ar putea primi la Londra

0
DISTRIBUIȚI

Timișoara ar putea primi un premiu important la Londra pentru modul în care a fost reabilitat centrul istoric al orașului. Potrivit viceprimarului Dan Diaconu, capitala Banatului are singurul proiect din România nominalizat la Premiile “Emerging Europe 2018”. Proiectul “Reabilitarea spațiilor publice din centrul istoric al municipiului Timișoara Cetate” a fost nominalizat la categoria “Proiectul de revitalizare al anului”.

“În această categorie se premiază inițiative din Centrul și Estul Europei care au transformat o clădire, un spațiu public sau un areal, aducând o zonă neglijată la viață, conservând patrimoniul și favorizând utilizarea durabilă.


Proiectele nominalizate și câștigătorii vor fi anunțați în cadrul Galei Emerging Europe Awards la Londra, sediul BERD (Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare) în data de 22 iunie 2018”, a anunțat Dan Diaconu, pe Facebook.

De asemenea, Nicolae Robu a afirmat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că singura nominalizare în această competiție reprezintă o performanță pentru Timișoara.

“Însăși nominalizarea noastră este o onoare și o performanță pentru Timișoara. Am fost nominalizați cu proiectul Reabilitarea spațiilor publice din centrul istoric al municipiului Timișoara. Deci, printre altele, cu Piața Roșie (n.r. Piața Libertății) și cu celelalte lucruri făcute acolo, unde este piatră, unde mai știu eu ce alte minusuri sunt. Iată, suntem nominalizați pentru premiu. Noi mergem înainte”, a precizat primarul Timișoarei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.