Seară de vis pentru melomanii timișoreni, alături de Illényi Katica în cadrul...

Seară de vis pentru melomanii timișoreni, alături de Illényi Katica în cadrul Zilelor Maghiare Bănățene FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-227158336">
Illényi Katica a demonstrat că faima de care se bucură pe plan internațional este cât se poate de meritată

Melomanii timișoreni au avut parte de o seară de vis, duminică, la Filarmonica Banatul, când violonista maghiară Illényi Katica a colorat atmosfera cu perle ale muzicii clasice sau coloane sonore din filme de neuitat.

Artista născută în 17 februarie 1968 a început să cânte la vioară la vârsta de 3 ani și jumătate, iar la vârsta de 14 ani a fost cooptată într-o clasă specială a facultății Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, unde a avut cursuri alături de Kovács Dénes. De-a lungul carierei sale artista a jucat în piese de teatru, iar între 1996 şi 2002 a fost solist vocal şi violonist la Budapest Klezmer Band. În 2002 şi-a început cariera solo care cuprinde concerte de swing, jazz clasic şi muzică clasică. La începutul anului 2014, artista a susținut un concert în cadrul căruia a cântat la theremin, un instrument deosebit de interesant, care produce întotdeauna magie în rândul spectatorilor. Ca și o curiozitate, artista maghiară este considerată singura artistă din țara vecină care cântă la theremin. În Timișoara, melomanii au mai avut ocazia să ”deguste” sound-urile acestui minunat instrument la concertele Cargo (în interpretarea lui Adi Bărar) sau la concertele susținute de Gabriel Almași.

Revenind la concertul de aseară, Illényi Katica – artistă distinsă cu premiile Liszt şi Artisjus, membră a Academiei Ungare de Artă și artistă emerită a Ungariei – a demonstrat că faima de care se bucură pe plan internațional este cât se poate de meritată, spectacolul ei declanșând aplauze prelungite la fața locului. Alături de ea au fost prezenți violonistul Csaba Illényi și Péter Sárik și orchestra sa. Evenimentul a fost inclus în cadrul Zilelor Maghiare Bănățene.

Foto: Lehőcz László

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.