Timișoara Saracens, decisivă în Capitală! Bănățenii joacă din nou finala națională după...

Timișoara Saracens, decisivă în Capitală! Bănățenii joacă din nou finala națională după prima victorie din acest sezon cu CSM București

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Timișoara Saracens / Facebook

Timișoara Saracens a răzbunat astăzi în Capitală toate nereușitele din acest an în fața CSM-ului de București. Bănățenii au câștigat într-o manieră entuziasmantă semifinala SuperLigii, scor 26-13 (17-6), și vor juca din nou pentru trofeul național cu rivala din Maramureș. Două eseuri marcate de Steve Shennan și transformările lui Luke Samoa au asigurat accederea oaspeților în ultimul act.

După un început ezitant care le-a oferit gazdelor primele puncte. 3-0 prin lovitura de pedeapsă convertită de Calafeteanu în minutul 8, urmată de ratarea lui Samoa la prima penalitate acordată bănățenilor. ”Sarazinii” au dat prima lovitură în minutul 20, când Shennan recepționează în margine un assist superb cu piciorul de la Rose și a marcat primul eseu. De această dată Samoa nu mai greșește, deși nimeni nu i-ar fi reproșat o ratare din tușă. Același Calafeteanu a redus din diferență tot dintr-o lovitură de pedeapsă. Apoi, campioana s-a simțit în largul ei pe ”Arcul de Triumf”. Shennan recidivează, dar nu la capitolul accidentări, ci la reușite astăzi. Marcând similar, de această dată după o pasă de la Umaga.


Samoa completează scorul și tot el stabilește aspectul tabelei la pauză, după o lovitură de pedeapsă: 6-17!

În partea secundă moralul câștigat de oaspeți a ieșit în evidență din start. Morrison a fost aproape de o nouă încercare la cinci minute de la reluare, dar a fost blocat în extremis. Samoa a mărit apoi avantajul la 23-6 după alte două ”penalități” convertite. Cea din urmă după ce a fost blocat ca la fotbal de Prunaru. Jucător care a și fost eliminat temporar din joc. Arbitrul irlandez Sean Gallagher a împărțit dreptatea echitabil și când i-a arătat doar galben lui Căpățînă pentru o intrare periculoasă asupra lui Sabin Alexandru. Stabilind în urma arbitrajului video că rugbistul de la CSM alunecase înainte de intervenția bănățeanului. Minutul 56 putea aduce lejer eseul 3 în dreptul Timișoarei, dar Fercu se precipită la un balon săltat de Shennan și comite înainte la limita suprafeței de țintă. Eroare tratată însă cu zâmbetul pe buze de ”aurii”. Căci dominația lui Fonovai și compania a continuat. Mai mult, oaspeții au rămas și fără Tomane zece minute iar Samoa a concretizat pentru 26-6, o diferență nescontată la începutul zilei. Cu zece minute înainte de final bucureștenii s-au apropiat la 13 puncte distanță. Prin eseu de penalizare și transformare, dar era deja prea târziu. Samoa putea ”căsca” din nou prăpastia dar nu a mai găsit ”bețele” și în final.

În cealaltă semifinală Steaua a fost învinsă acasă de Baia Mare, scor 19-20. Astfel, la fel ca anul trecut bătălia pentru trofeu e interzisă bucureștenilor, care se vor lupta între ei pentru locul 3. Aurul va fi o ”afacere” între ”zimbrii” și ”sarazini”, sâmbăta viitoare, pe ”Arcul de Triumf”.

CSM București: Savin, Oancea, Baliashvili, Van Heerden, Gigauri, Riley, I. Adrian (cpt.), Burcea, Calafeteanu, Rowland, Onutu, Maliepo, Tomane, Prunaru, Lama. Rezerve: Tongia, Bălan, Pocriș, Sobota, Carpo, Bratu, Iliuță, Ispir. Antrenor: Eugen Apjok.

Timișoara Saracens: Badiu, Căpățînă, Pungea, Lazăr, Drenceanu, Neculau, V. Rus (cpt.), Luiters, Rose, Shennan, Umaga, Fonovai, Fercu, Samoa. Rezerve: Rădoi, Taupaki, Doge, Mureșan, Sabău, Seniloli, Vl. Popa, Simionescu. Antrenor: Sosene Anesi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.