Furtuna a făcut ravagii într-un oraş din Timiş: copac rupt, acoperişul unui...

Furtuna a făcut ravagii într-un oraş din Timiş: copac rupt, acoperişul unui bloc smuls, străzi inundate FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Furtuna care s-a abătut astăzi asupra judeţului Timiş şi-a făcut simţită prezenţa cu vârf şi îndesat în unele zone. În Sânnicolau Mare, pe unele străzi, ploaia a umplut trotuarele şi a inundat parcări din zona blocurilor.

Nu a fost doar atât. Din pricina rafalelor puternice de vânt, unul dintre copacii din curtea Liceului Teoretic „Ioan Jebelean”, aflat pe strada Andrei Şaguna, a fost rupt de la mijloc. O parte din trunchiul arborelui a căzut peste gard, pe trotuar şi pe carosabil, fiind nevoie de intervenţia pompierilor ca circulaţia să revină la normal. În momentul incidentului nimeni nu se afla în zonă.

Situaţia cea mai gravă a fost în zona blocurilor de pe strada Gheorghe Lazăr. Acoperişul uneia dintre clădiri a fost smuls de furtună, iar bucăţi imense din el au căzut peste autoturisme şi în parcarea din apropiere.


Momentan nu au fost stabilite pagubele materiale şi nici nu a existat vreo sesizare făcută către pompieri pentru a veni în sprijinul cetăţenilor afectaţi.

O zonă cu probleme la fiecare ploaie serioasă este cea din faţa Şcolii Generale nr. 1, situată la colţul străzilor Victor Babeş şi Calea lui Traian, unde de fiecare dată trotuarul intră sub ape. De asemenea, în centrul oraşului, umbrelele teraselor au fost luate pe sus, iar mobilierul de pe unele s-a răsturnat. O umbrelă care a fost pusă la pământ a spart geamul unui magazin din zona centrală.

Reamintim că Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare cod portocaliu de vreme rea, valabilă pentru județele Timiș și Arad până la ora 14.00, însă este posibil ca avertizarea meteo să fie prelungită pe tot parcursul zilei de astăzi. Sunt semnalate averse torenţiale care vor depăşi 30 – 35 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici și medii și intensificări de scurtă durată ale vântului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.