Marele defect

Marele defect

1
DISTRIBUIȚI

Printre ultimele isprăvi ale primarului Timișoarei Nicolae Robu este, dacă nu ați aflat deja, trânta verbală la care s-a luat (din proprie inițiativă) cu membrii partidului USR din Timiș, pe motiv că aceștia din urmă strâng semnături neautorizați în centrul orașului și-i mai și agresează pe oamenii care se plimbă prin zonă. O mică paranteză: cei de la USR se află într-o campanie de strângere de semnături pentru a propune o lege care să nu lase politicieni cu probleme penale să ajungă în funcții publice.

Edilul-șef s-a revoltat mult și tare, pe contul său de Facebook. Surpriza (pentru el) a venit, cu siguranță, de la comentarii. Obișnuit să mai fie și lăudat atunci când se exprimă pe rețeaua de socializare, de data asta majoritatea covâșitoare a celor care au postat comentarii îi urau ”de bine”, pe alocuri chiar cu expresii pe care nu le putem reda aici.


Și știți ce a făcut? A șters postarea inițială, ca apoi să pună din nou același text. Pe motiv că probleme tehnice sau cine știe… Asta e varianta oficială. Neoficial, știm, din păcate, tot mai mulți că explicația e cu totul alta.

Din păcate pentru toate lucrurile bune pe care le face pentru oraș, din păcate pentru oamenii care l-au votat și a doua oară, convinși sincer că este persoana care poate gospodări Timișoara, marele defect al lui Nicolae Robu este că nu tolerează critica. Orice părere în contradictoriu sau orice încercare de contestare declanșează o avalanșă, trezește o latură a personalității sale pe care pur și simplu nu o poate stăpâni. Deși nu le vede de la înălțimea propriului orgoliu, aceste valuri lasă urme, mai mici sau mai adânci. Iar aceste urme se înscriu, cumințele, pe calea sa spre următorul mandat de primar, pe care a anunțat că și-l dorește.

Nu mai e foarte mult până la alegerile locale, iar singurul noroc al lui Nicolae Robu este că, deocamdată, opoziția nu pare a fi în stare să producă vreun candidat viabil la funcția de primar al Timișoarei. Însă norocul are obiceiul de a nu avea favoriți.

1 COMENTARIU

  1. ,,marele defect al lui Nicolae Robu este că nu tolerează critica” și atunci devine ,,măgar si violent? vorba lui nenea Iancu?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.