Motivul pentru care toate asociațiile de proprietari din Timișoara ar putea primi...

Motivul pentru care toate asociațiile de proprietari din Timișoara ar putea primi amenzi

0
DISTRIBUIȚI

Asociaţiile de proprietari din Timişoara ar putea fi amendate dacă nu respectă legea şi nu deţin carte de imobil şi o persoană desemnată care să se ocupe de aceasta, anunţă cei de la Federaţia Asociaţiilor de Locatari din Timişoara.

Asociațiile de locatari/proprietari, în conformitate cu prevederile Ordonanței de urgență nr.


97/2005 privind evidența, domiciliul, reședința şi actele de identitate ale cetățenilor români, au o serie de obligații legate de ţinerea unei cărţi de imobil.

„Responsabilul cărții de imobil are obligația să înscrie, pe baza actului de identitate, persoanele care domiciliază sau au reședința în imobilul respectiv şi să o prezinte, la cerere, polițiștilor sau lucrătorilor serviciilor publice comunitare de evidență a persoanelor. Cartea de imobil se întocmește într-un singur exemplar, care se păstrează la responsabilul cărții de imobil”, precizează reprezentanții FALT.

Încălcarea dispozițiilor prevăzute în ordonanța de urgență atrage, după caz, răspunderea civilă, materială, disciplinară sau contravențională a persoanelor vinovate. Pentru a nu fi pasibilă de amendă, asociația de proprietari trebuie să desemneze o persoană care să completeze cartea de imobil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.