Președintele Tribunalului Timiș, despre modificările Codului de procedură penală: “Suntem țara în...

Președintele Tribunalului Timiș, despre modificările Codului de procedură penală: “Suntem țara în care politicienii și condamnații au toate drepturile”

0
DISTRIBUIȚI

judecator stoicescu

Președintele Tribunalului Timiș, Adriana Stoicescu, a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook, aseară, cu privire la modificările Codului de procedură penală, afirmând că “printre noi, cei chemați să aplice legea, sunt câțiva dornici să fie deasupra legii” și că România este țara în care politicienii și condamnații au toate drepturile.

“Suntem ţara în care inginerii fac legi în domeniul zootehniei, contabilii în cel al construcţiilor şi împreună, ca într-o mare şi fericită familie, căsăpesc codul penal în aşa fel încât, dacă s-ar putea, judecătorul să fie subiect activ al tuturor infracţiunilor. Printre noi, cei chemaţi să aplice legea, sunt câţiva dornici să facă legea; să fie deasupra legii; să fie ei înşişi legea. Să fie deopotrivă instanţă de fond şi de apel, de control constituţional şi de cercetare disciplinară. La adăpostul independenţei, devenite cauză de impunitate şi laitmotiv, nu mai pronunţă hotărâri, ci acordă indulgenţe, de la înălţimea unui nevăzut, de muritori, tron divin”, a scris Adriana Stoicescu, pe rețeaua de socializare.

De asemenea, președintele Tribunalului Timiș consideră că “băieții șmecheri ai patriei” scuipă semințe în “capetele judecătorilor care i-au condamnat”.

“Suntem ţara în care politicienii au toate drepturile, inclusiv acela de a considera drepturile şi libertăţile fundamentale un moft; de a transforma justiţia în sac de box sau bâtă, în funcţie de interese.


Suntem ţara în care condamnaţii au toate drepturile, mai puţin acela de a-şi cotonogi gardienii, dar nu-i timpul pierdut. În care inculpaţii au dreptul să scape de pedeapsă scriind după dictare un denunţ mincinos împotriva celor căzuţi în dizgraţia puternicilor zilei. Avocaţii, însă, au dreptul de a nu avea nici un drept… În timp ce noi nu ne hotărâm dacă suntem sindicat sau partid, băieţii şmecheri ai patriei filosofează despre morală şi drept penal, tolăniţi pe un şezlong, departe de mizeria românească sau, unii dintre ei, rămaşi încă acasă, scuipând seminţe în capetele judecătorilor care i-au condamnat, pe nedrept desigur”, a explicat judecătorul timișorean.

În final, Adriana Stoicescu vorbește în postarea de pe pagina sa de Facebook despre “mâinile încătușate ale judecătorului constituțional”.

“Şi uite aşa, din cauza laşităţii noastre, simbolul justiţiei imparţiale nu mai e eşarfa de pe ochii Zeiţei Themis, ci punga de nylon cu care au fost acoperite, cu cinism şi ipocrită condescendenţă, mâinile încătuşate ale judecătorului constituţional, defilat ca simbol al luptei anticorupţie victorioase, spre deliciul mulţimii aflate în delir şi însetată de sânge de corupt”, a conchis președintele Tribunalului Timiș.

Comisia pentru legile Justiţiei a dat vot favorabil modificărilor Codului de procedură penală. Au fost 15 voturi „pentru” şi 3 voturi împorivă, proiectul urmând să meargă luni la Senat, prima Cameră sesizată.

Printre amendamentele adoptate de Comisia pentru legile Justiţiei aduse Codului de procedură penală se numără cel prin care procurorii să poată distruge probele unei înregistrări obţinute în mod ilegal.

Un alt amendament se referă la faptul că o persoană poate beneficia de reducerea pedeapsei, pentru un denunţ pe care l-a făcut, doar dacă acesta este făcut într-un termen de maximum şase luni de la data la care persoana a luat la cunoştinţă de săvârşirea infracţiunii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.