Reconstituire istorică a Primului Război Mondial, la Timișoara. Vezi programul evenimentului

Reconstituire istorică a Primului Război Mondial, la Timișoara. Vezi programul evenimentului

0
DISTRIBUIȚI
Reconstituire istorică a Primului Război Mondial la Timișoara

Muzeul Național al Banatului, cu sprijinul Consiliului Județean Timiș, organizează în An Centenar un eveniment de marcă: Primul Război Mondial, o reconstituire istorică. În organizarea Muzeului Național al Banatului, evenimentul va oferi spectacole artistice și de reconstituire istorică puse în scenă de profesioniști, prezentări de uniforme, arme și echipament ale armatelor participante în primul război mondial, în comparație cu dotările și armamentul militarilor de azi, punerea realistă în scenă a luptelor de acum mai bine de 100 de ani, demonstrații close-up de folosire a armelor, lecții interactive de duel ofițeresc și scrimă cu baioneta, și, firește, fiecare zi de festival se va încheia cu spectacole artistice de muzică live, teatru și coregrafii de lumină și foc, însoțite de salve de tun.

Invitați reprezentând câteva din cele mai bune organizații de reconstituire istorică din țară vor onora cu prezența acest eveniment major – Asociațiile Tomis, Tradiții Ostășești și IR33 Cetatea Aradului.

Spectacolele artistice propuse reprezintă o colaborare între interpreți specializați în muzica istorică, dansatori și jongleri, dar și actori – ANIMA IGNIS va fi un spectacol de muzică live, teatru și coregrafii de lumină și foc, în două părți, prezentat în cele două seri de festival de Peregrinii, Deep6 Project și Teatrul Portabil.

Deep6 Project, trupă specializată în coregrafii de foc, este un grup de tineri dansatori și jongleri care s-a impus prin spectacole incendiare și care e invitată la festivaluri de profil din țară.


Teatrul Portabil, trupa actorilor care aduc spectacolul mai aproape de public, este recunoscută pentru abordarea inedită a fiecărui show, iar Peregrinii, menestrelii Timișoarei, încununați cu premii și succesul unor spectacole LIVE deosebite, sunt muzicienii și dansatorii care vor îmbrăca spectacolele din seria Anima Ignis în sunetul unei atmosfere de neuitat.

Programul evenimentului:

Sâmbătă, 23 iunie 2018
11-12 Parada militară a participanților, în sunet de fanfară, cu plecare din Bastionul Theresia și oprire în Piața Libertații și Piața Victoriei pentru momente de reconstituire istorică.

15-20 Tabără militară, demonstrații interactive, ateliere de duel ofițeresc, reconstituiri ale bătăliilor Primului Război Mondial.

21-22 ANIMA IGNIS, spectacol de lumină și foc cu Peregrinii, Deep 6 Project și Teatrul Portabil

Duminică, 24 iunie 2018

11-13 ARMELE MARELUI RĂZBOI, prezentare interactivă de arme din anii Primului Război Mondial în contrast cu armamentul actual, în prezența membrilor grupurilor de reconstituire istorică și a unui pluton de militari a armatei române actuale; lecții de duel și lupte scenice.

15-20 Tabără militară, demonstrații interactive, ateliere de duel ofițeresc, reconstituiri ale bătăliilor Primului Război Mondial

21-22 ANIMA IGNIS – THE CONCLUSION, a doua parte a spectacolului de lumină și foc, cu Peregrinii, Deep 6 Project și Teatrul Portabil

22:00 Momentul de rămas-bun al artiștilor și al asociațiilor de reconstituire istorică, în salve de tun, finalul festivalului dedicat Primului Război Mondial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.