Reunire cu speranțe la mai bine pentru Ripensia. Roș-galbenii au avut trei...

Reunire cu speranțe la mai bine pentru Ripensia. Roș-galbenii au avut trei portari noi la primul antrenament pentru ediția 2018-19 GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


figure id="attachment_326474" style="width: 640px" class="wp-caption alignnone">
Marian Anghelina (centru), prima noutate certă

Antrenorul Ciprian Urican a avut 23 de jucători sub comandă la prima ședință de pregătire a Ripensiei pentru sezonul viitor al Ligii a II-a. Pe lângă Marian Anghelina, sosit de la Brăila, primul transfer al verii, roș-galbenii au mai avut la reunire patru tineri din ligile inferioare.

Ripensiștii s-au bucurat de o vacanță mai lungă ca alte divizionare B la dorința ”principalului” Ciprian Urican. ”Am considerat că era nevoie ca jucătorii să se liniștească după un prim campionat în Liga a II-a și am vrut să le dau mai multă vacanță. Ei cunosc principiile pe care lucrăm. Așteptăm toți cu nerăbdare, ne dorim să fim campioni, adică mai buni ca anul trecut. Vrem să ne depășim condiția într-un procent destul de important. Cred că se poate, totul ține de jucători. Au crescut standardele, conducerea asigură condiții mult mai bune. Datoria noastră e să le transformăm în lucruri bune în campionat. În funcție de ce avem nevoie, de filosofia, concepția noastră de joc, așa aducem jucătorii”, a declarat Ciprian Urican.

La reunire a fost prezent și Marian Anghelina, prima certitudine pentru ediția 2018-19. Mijlocașul polivalent sosit de la Dacia Unirea are 27 de ani și are în C.V. inclusiv clubul Dinamo București. ”E un jucător bun, care trebuie să demonstreze că poate să se integreze, să facă parte din familia Ripensia, îi urăm bun venit și așteptăm să-și aducă aportul la lucrurile bune care vor veni”, a spus Urican despre primul transfer.

”Sigur că Mediop a fost un jucător important, o să compensăm prin jocul colectiv. Avem și în atac, dar și în alte părți mai multe ținte”, a mai precizat antrenorul. Deocamdată bănățenii par să se concentreze pe rezolvarea ”liniei porții”. Iulius Rădulescu e singurul goalkeeper apt în condițiile în care Dalin Munteanu e încă în refacere după operația de la genunchi. În Ciarda a apărut astăzi portarul Lugojului, George Păduraru (23 ani), care în sezonul trecut a împărțit minutele cu David Filip la CSM în C, dar și alți doi goalkeeperi U21. Alexandru Oprița (20 de ani), portar de la Internațional Bălești (Liga a III-a), și Ștefan Dobre, un puști de doar 17 ani care a apărat în sezonul trecut la CNP Timișoara, tot în C4.

Celălalt jucător testat e Andrei Apostol, un atacant de 21 de ani care poate evolua și în banda dreaptă și care provine de la CSM Ceahlăul Piatra-Neamț, grupare care a promovat în Liga a III-a.

În schimb, nu vor continua la ”Ripi”: Țugui, Bobină, Zurbagiu (revenit la Fortuna) și probabil nici Mânecan. De la 1 iulie cu ripensiștii se va antrena și Matiș, care până la finele lunii aparține de CS Ghiroda.

Ripensia și-a stabilit în bună măsură și programul de amicale. Pe 5 iulie timișorenii vor juca la Ciacova cu divizionara D din localitate, Progresul. Două zile mai târziu Ripensia joacă la Dudeștii Vechi cu Pobeda (L4 TM). Celelalte teste sunt: cu UTA, la Beckescsaba (10 iulie), alte două amicale vor fi în Ungaria, pe 13 și 15 iulie, adversarii urmând să fie anunțați, cu Luceafărul (21.07, deplasare), Giarmata (25.07, depl.), urmând ca singurul joc amical pe teren propriu să fie pe 28 iulie, cu CSM Școlar Reșița. Astfel, a căzut amicalul cu colega de eșalon ”U” Cluj.

Lotul prezent la reunire: Rădulescu, Alex Oprița (Bălești), G. Păduraru (Lugoj), Ștefan Dobre (CNP Timișoara/Juventus Colterm) (portari); Dumiter, Zaluschi, Ad. Popa, Marian Anghelina (Brăila), Stoi, Hecsko, M. Toma, Ungureanu, C. Toma, Bădăuță, L. Tudor, Apro, Vlădia, Horcea, Florin Dobie*, Răzvan Cluci, Raul Rosuș*, Burdeț, Andrei Apostol (Ceahlăul).

*tineri din propria pepinieră

Adrian Popa, optimist: ”Vedem dacă se va ataca promovarea”

Jucătorii Ripensiei sunt la rândul lor foarte optimiști în legătură cu următorul campionat. ”Au trecut șase ani în care am reușit lucruri frumoase. Am ajuns în Liga a II-a. După un an de zile putem spune că ne-am acomodat cu acest nivel. Ne-am adunat astăzi pentru a ne îndeplini obiectivele, să practicăm un fotbal frumos, cu domnul Urican, are o filosofie care se mulează foarte bine pe stilul Ripensiei. Odată cu acest joc frumos va trebui să vină și rezultatele. Vedem care va fi obiectivul principal al echipei: dacă se va ataca promovarea”, a spus Adrian Popa, căpitanul lui ”Ripi”.

”Eu zic că va fi o ligă a doua foarte interesantă, cu multe echipe de tradiție. La cum arată e puțin mai atractivă decât Liga I. Consider că am acumulat ceva experiență și o să se simtă în acest an”, a conchis Adi Popa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.