Sute de elevi din Timiș, nemulțumiți de notele de la Evaluarea Națională....

Sute de elevi din Timiș, nemulțumiți de notele de la Evaluarea Națională. Când se afișează rezultatele după contestații

0
DISTRIBUIȚI

evaluarea nationala

Sute de absolvenți ai clasei a VIII-a din județul Timiș care au susținut Evaluarea Națională în acest an au fost nemulțumiți de notele primite, motiv pentru care au solicitat recorectarea lucrărilor.

Potrivit datelor furnizate de reprezentanții Inspectoratului Școlar Timiș, în total, au fost depuse, ieri, după afișarea rezultatelor la Evaluarea Națională, 618 contestații.


368 dintre elevi au fost nemulțumiți de notele obținute la Matematică, 243 la Limba Română și șapte la Limba Germană.

Perioada 20 – 22 iunie este rezervată soluționării contestațiilor, urmând ca rezultatele finale să fie făcute publice în 23 iunie.

Vă reamintim că “promovabilitatea” la Evaluarea Națională, după afișarea primelor rezultate, a fost de 69% în județul Timiș. La Evaluarea Națională s-au înscris 4.840 de candidați din județul Timiș, dintre care 392 au absentat. Din cei 4.447 care au susținut efectiv probele scrise din cadrul examenului, 3.091 dintre aceștia au obținut medii mai mari de 5. De asemenea, opt elevi din județul Timiș au reușit performanța de a obține media 10 pe linie și la Matematică și la Limba Română.

Totodată, alți nouă absolvenți ai clasei a VIII-a au media la Evaluarea Națională peste 9,90. La polul opus se află 95 de elevi din județul Timiș care au avut medii cuprinse între 1 și 2.

La fel ca în anii precedenți, niciun elev nu pică Evaluarea Națională, toți candidații au promovat examenul dacă s-au prezentat la probe și au posibilitatea să intre la liceu chiar dacă au o medie sub 5.

Media generală obținută în cadrul Evaluării Naționale are o pondere de 80% în calculul mediei pe baza căreia se realizează admiterea în clasa a IX-a.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.