ASU Politehnica l-a transferat şi pe al doilea marcator al Lugojului. Noul...

ASU Politehnica l-a transferat şi pe al doilea marcator al Lugojului. Noul atacant a fost campion la juniori şi a îmbrăcat tricoul lui Dinamo

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Facebook – Politehnica

ASU Politehnica şi-a competat atacul cu încă un jucător de la CSM Lugoj. Timişoreanul Gelu Velici revine acasă, unde a performat ca junior, după ce a evoluat inclusiv la două grupări din Liga I, Dinamo şi Ceahlăul. În sezonul trecut el a înscris 20 de goluri în Liga a III-a, urmându-l îndeaproape în ierarhia marcatorilor pe colegul Bogdan Bozian.

Velici (26 de ani) e al optule transfer realizat de „Băieţii în ghete”. Fotbalistul crescut la vechea Poli avea prevăzut un viitor luminos după ce a fost în două rânduri campion naţional de juniori cu alb-violeţii. De altfel ultimul titlu la „republicani” a venit după dubla sa din finala cu Viitorul (2-1, în 2011). Cariera sa a continuat însă pe alte meleaguri. A debutat în A la Ceahlăul, unde a marcat şi primele sale reuşite în elită.


Apoi a trecut la Dinamo. Are două goluri în 22 de selecţii la nivelul primei ligi. În ultimele sezoane a activat însă în ligile inferioare, pentru Fortuna Câmpina în B, apoi, mai aproape de casă, la Sebiş, Deva, respectiv Lugoj, după o scurtă perioadă la Călăraşi. Pentru echipa de pe Timiş a reuşit în ediţia trecută 20 de goluri în 26 de apariţii. Cu doar o reuşită mai puţin decât vechiul şi noul coleg Bogdan Bozian, dar totodată având mai puţine minute la dispoziţie.

„Aș putea spune că aștept de câțiva ani acest telefon, de la Politehnica Timișoara! Mă bucur că a ajuns Cosmin Petruescu la Timișoara și, de asemenea, mă bucur că am reușit și eu un sezon bun la Lugoj și că astfel l-am convins să mă ia cu el la Poli. Nu am niciun meci jucat pe «Dan Păltinișanu» pentru Politehnica, în fața suporterilor. Am plecat de acasă de la 19 ani și am avut tot timpul acest regret. Sper să profit de această șansă, îmi doresc să formăm o echipă cât mai bună, iar prin rezultatele noastre să-i mulțumim pe suporteri”, a declarat Gelu Velici. Acesta are un contract valabil cu ASU Poli până în vara lui 2020.

„Nu îmi propun un anumit număr de goluri înaintea unui sezon, nu mi-am propus niciodată. Bineînțeles, sunt un jucător cu profil ofensiv și îmi doresc să marchez cât mai des. Dar important e să câștigăm și să determinăm lumea să vină în număr cât mai mare la stadion. Acest lucru e posibil doar prin evoluții bune și prin atitudine”, a mai spus atacantut timişorean.

La reunire sunt aşteptate şi celelalte achiziţii ale verii: portarul Rareș Murariu, fundașii Bogdan Nicolescu și Tamas Szasz, mijlocașii Adrian Bedea și Raul Vidrăsan, plus atacanții Bogdan Bozian și Romeo Bănică. Timişorenii se reunesc sub comanda noului tehnician, Cosmin Petruescu, mâine, de la ora 18, pe arena „Ştiinţa”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.