Băiețel de doi ani lăsat nesupravegheat între şinele de cale ferată din...

Băiețel de doi ani lăsat nesupravegheat între şinele de cale ferată din Gara de Sud Timişoara, salvat de călători. Ce măsuri au luat autorităţile UPDATE Detalii tulburătoare despre micuțul din gară

0
DISTRIBUIȚI

Povestea unui caz incredibil a stârnit rumoare în rândul internauţilor şi a devenit virală. Este vorba de un copil de doi ani care a fost găsit, ieri, umblând printre șinele de cale ferată din Timișoara, iar povestea a devenit cunoscută după ce o timișoreancă a postat, tot ieri, fotografia cu băiețelul, precum și întreaga poveste, pe contul său de Facebook.

Băiețelul care se plimba nestingherit printre șinele de cale ferată a fost observat de câțiva călători. Oamenii au alertat autorităţile și au supravegheat copilul până la sosirea poliţiştilor. Iniţial se credea că este vorba de un abandon, însă oamenii legii au constatat că micuțul are familie. Reprezentanții IPJ Timiș au precizat, pentru PRESSALERT.ro, că mama, în vârstă de 28 de ani, respectiv tatăl de 27 de ani, ambii de etnie romă, locuiesc în apropierea Gării de Sud din Timişoara şi au fost amendaţi pentru nesupravegherea copilului cu suma de 500 de lei.

Cazul a ajuns şi în atenţia Direcţiei de Asistență Socială și Protecţia Copilului, care va face o anchetă.

UPDATE Reprezentanții IPJ Timiș au revenit, după câteva ore, cu o serie de precizări legat de modul în care a fost găsit copilul în zona Gării de Sud.


Astfel, băiețelul în vârstă de doi ani se afla pe șine în momentul în care un tren s-a apropiat periculos de el. Mecanicul locomotivei care se deplasa cu viteză redusă înspre gară l-a observat din timp și a putut frâna, astfel că a oprit garnitura la câţiva metri distanţă de copilul care se afla între şine. Conform digi24.ro, acesta a ajuns în cele din urmă la Spitalul de copii „Luis Ţurcanu”, iar medicii au stabilit că nu a păţit nimic, fiind doar puţin ars de soare şi cu câteva zgârieturi.

UPDATE 2 Reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș spun că au fost sesizați încă de ieri dimineață, de către Poliția Transporturi Feroviare, cu privire la micuțul care era lăsat nesupravegheat între șinele de cale ferată. Imediat, a fost instituită măsura plasamentului în regim de urgență, iar copilul a ajuns la un asistent maternal profesionist.

Foto: Facebook / Neda Doris

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.