Momentul la care vor fi finalizate lucrările la noul corp de clădire...

Momentul la care vor fi finalizate lucrările la noul corp de clădire al Spitalului de Copii din Timișoara. Primarul Robu se plânge de o criză a ”lichidităților”

0
DISTRIBUIȚI

Lucrările la noul corp de clădire al Spitalului de Copii “Louis Țurcanu” din Timișoara, realizate cu bani din bugetul local al Primăriei Timișoara, sunt aproape de final. Nicolae Robu a anunțat, vineri, în cadrul conferinței de presă organizată la sediul PNL Timiș, că nu sunt datorii mari la constructor și că speră ca Guvernul să deconteze o parte din sumele investite de municipalitate.

“La Spitalul de Copii se lucrează pe bani de la primărie. În 10 iulie o să mai plătesc câteva milioane de lei firmei care execută lucrarea. Au două sau trei facturi depuse acum, de circa trei milioane de lei. Sunt facturi depuse în ultimele săptămâni, nu sunt facturi vechi pentru că este un obiectiv prioritar. Sper ca guvernul să ne deconteze, măcar la sfârșitul anului, avem așa mare nevoie de lichidități. Eu sunt nevoit să mai ridic piciorul de pe accelerație în condițiile în care am de acoperit cheltuieli foarte mari și nu am nici posibilitatea să iau credit bancar, deși rata de îndatorare a Timișoarei este de sub 8%, cred că este cea mai mică din țară, nu știu exact, însă este una extrem, extrem de mică”, a explicat Nicolae Robu.

Potrivit primarului Timișoarei, lucrările de construcție a clădirii ar urma să fie finalizate până la sfârșitul acestui an, însă urmează etapa dotării cu echipamente medicale, astfel că spitalul va fi deschis pe etape.

“Anul acesta terminăm cu lucrările de construcții și rămâne apoi efortul de dotare, unde sperăm ca aportul Ministerului Sănătății să fie unul mult mai mare.


Se va da în folosință în etape, după ce noi finalizăm lucrările de construcții. Sigur, în ritmul în care vom avea bani, vom achiziționa echipamente pentru dotare, în primul rând paturi și celelalte elemente de mobilier, și pe măsură ce se va face dotarea, se va da în folosință. Nu cred că va fi cazul să dăm totul de-o dată. Cred că rațional va fi să dăm totul pe rând în folosință ceea ce realizăm acolo, în ritmul în care putem finaliza”, a precizat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei susține că în capitala Banatului n-a mai fost realizată o clădire spitalicească de peste 50 de ani și s-a lăudat cu faptul că “mie mi-a revenit și această misiune deloc ușoară și am asumat-o să construim clădiri spitalicești. Pentru sănătate trebuie să facem tot ce ne stă în putință”.

Noul corp al spitalului de copii din Timişoara, o construcţie de opt etaje, va găzdui Unitatea de Primiri Urgenţe, secţiile de radiologie, terapie intensivă, ortopedie, chirurgie, blocul operator, saloanele de prematuri, laboratoarele şi policlinica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.