Pentru Casa de Cultură acces auto nelimitat, pentru un localnic doar câteva...

Pentru Casa de Cultură acces auto nelimitat, pentru un localnic doar câteva ore pe zi pe o stradă din centrul Timișoarei. Cu ce amenință primăria timișoreanul nemulțumit

0
DISTRIBUIȚI

Un bărbat intenționează să se adreseze instanței după ce Primăria Timișoara i-a restricționat accesul cu mașina pe strada pe care locuiește, aflată în centrul orașului. Pe de altă parte, timișoreanul susține că cei de la Casa de Cultură au primit un aviz prin care au acces permanent.

Este vorba de str. Emanuil Ungureanu, unde au fost impuse restricții după finalizarea proiectului de reabilitare a centrului istoric al Timișoarei. Laurențiu Mureșan a declarat, ieri, în timpul dezbaterii publice de la Primăria Timișoara pe tema proiectului de hotărâre privind stabilirea zonei de promenadă, că locuiește într-un bloc de pe această stradă de 15 ani. În bloc sunt 12 proprietari, în total, care însă nu-și pot parca mașinile în garajele realizate la subsolul imobilului atunci când doresc, fiind impuse anumite restricții.

“Am garajul sub un bloc pe str. Emanuil Ungureanu. Nu am solicitat să anuleze acest proiect de promenadă sau ce vor să facă, eu am solicitat ca în acel bloc în care sunt 12 proprietari, cu 12 garaje, să se dea o derogare ca să putem avea acces la acele garaje.


Am acces doar între anumite ore, de la 17.00 la 19.00, de la 22.00 la 23.00 și de la 24.00 la 09.00. Eu stau în blocul ăla doar între acele ore? Este proprietatea mea. Cer voie să-mi folosesc garajul. Este singurul bloc din acea parte a Timișoarei cu garaje legal construite și pentru care se plătește impozit. De cinci, șase ani sunt aceste restricții. În toată această perioadă am plătit impozitul, Primăria Timișoara nu a venit să-mi spună să nu mai plătesc, că nu pot folosi garajul”, a explicat Laurențiu Mureșan, revoltat.

Timișoreanul a și prezentat o fotografie cu un aviz eliberat de Primăria Timișoara prin care Casa de Cultură a municipiului are acces permanent pe acea stradă, valabilă timp de un an.

Pe de altă parte, primarul Nicolae Robu susține că nu are cum să-l ajute pe timișoreanul revoltat, pentru că locuiește într-o zonă de promenadă.

“Nu avem ce să facem, este zonă de promenadă, sunt avantaje și dezavantaje, ca în orice zonă. Ei au un anumit acces, dar nu se poate ce doresc ei, să aibă acces când au ei chef. Este un subiect nenegociabil, zona de promenadă va fi liberă de accesul mașinilor, așa cum este și în Viena, Praga sau unde vreți”, a precizat Nicolae Robu, presei.

Întrebat cum de angajații Casei de Cultură pot intra când doresc cu mașinile pe stradă, primarul Timișoarei a început să facă o comparație cu ambulanțele care intervin.

“La evenimente merge, nu merge să se plimbe. Doar la evenimente. Bazându-ne pe faptul că așa cum Salvarea are accesul oricând unde dorește, dar nu merge ca să se distreze acolo, ci merge când are treabă, tot așa și o instituție care are de lucru foarte mult primește o astfel de autorizație”, a explicat Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.