Robu, despre firma la care primăria are datorii de 3 milioane de...

Robu, despre firma la care primăria are datorii de 3 milioane de lei pentru noul corp al Spitalului de Copii din Timișoara: ”Trebuie să aibă și ei o rezervă proprie”

0
DISTRIBUIȚI

Aproape de o nouă situație critică. Primăria Timișoara are facturi de plătit către firma care realizează lucrările la noul corp de clădire al Spitalului de Copii “Louis Țurcanu” în valoare de trei milioane de lei. După data de 10 iulie, municipalitatea a reușit să achite doar puțin peste 400.000 de lei, iar reprezentanții societății s-au plâns de situația în care se află, ieri, unei publicații locale.

“S-a făcut prea multă vâlvă, este o reacție exagerată a celor care lucrează acolo. Evident că ei își merită acei bani, au facturi neachitate de trei milioane de lei și îi vor primi, dar nu-i mai pot primi la fel de prompt ca altădată. Ei au fost obișnuiți să le plătim foarte prompt.


Le-am explicat, le-am spus să-mi zică care sunt sumele critice de care au nevoie și le vom asigura în timpul critic avut la dispoziție încât să nu aibă probleme. Așa fac cu toți pentru că, repet, nu îmi e ușor, dar până acum am făcut față și sunt încrezător că voi face față și mai departe”, a precizat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei a criticat firma care face lucrări la Spitalul de Copii pentru faptul că nu are o rezervă de bani, deși recunoaște că municipalitatea ar fi trebuit să plătească facturile la timp.

“Trebuie să aibă și ei o rezervă proprie, nu doar să se bazeze că partenerul plătește a doua zi. Le-am spus să stea calmi, urgentă a fost suma de 800.000 de lei. Am dat 300.000 de lei, ieri am mai plătit 52.000 de lei și astăzi, încă 50.000 de lei. Deci au fost achitați deja 400.000 de lei din suma de 800.000 de lei. O firmă atât de mare chiar nu poate face rost de 400.000 de lei? Fiecare trebuie să-și știe capacitatea. Nu sunt facturi foarte vechi. Nu cred că există posibilitatea ca firma să oprească iar lucrările”, a declarat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei s-a plâns de faptul că, în acest an, Guvernul României nu a alocat niciun leu pentru lucrările la noul corp de clădire al Spitalului de Copii “Louis Țurcanu”, în condițiile în care unitatea medicală deservește pacienți din întreaga țară.

Noul corp al spitalului de copii din Timişoara, o construcţie de opt etaje, va găzdui Unitatea de Primiri Urgenţe, secţiile de radiologie, terapie intensivă, ortopedie, chirurgie, blocul operator, saloanele de prematuri, laboratoarele şi policlinica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.