Salariul city-managerului Timișoarei Robert Kristof mărit cu 25%. Cui i-a dat cu...

Salariul city-managerului Timișoarei Robert Kristof mărit cu 25%. Cui i-a dat cu flit primarul Nicolae Robu

0
DISTRIBUIȚI

Salariul city-managerului Robert Kristof a fost mărit, astăzi, cu 25% după ce, la propunerea primarului Nicolae Robu, s-a aprobat o modificare prin hotărâre de către consilierii locali. Kristoff a înaintat o adresă prin care  a cerut mărirea salariului pe motiv că ”Legea 153/2017 a fost modificată pentru a echilibra salarizarea administratorului public cu cea a viceprimarului, întrucât a fost constatat un dezechilibru în privința faptului că viceprimarii pot primi o majorare de 25% dacă instituția derulează proiecte din fonduri europene, prevedere neaplicabilă administratorului public (…) Noua lege prevede majorarea limitei maxime a salariului administratorului public, incluzând acea majorare de 25%, dacă și viceprimarul beneficiază de ea.


Întrucât în cadrul PMT viceprimarii beneficiază de majorarea de 25% (…) vă rog să aprobați în consecință și majorarea administratorului public cu același procent de 25%”. Prin această modificare, salariul brut lunar al lui Kristof  va fi, de la 1 august, de 16.935 lei.

La vot, 16 consilieri au votat pentru, doi s-au abținut și trei nu au votat. Consilierul local ALDE, Laura Chindriș, a vrut să întrebe ceva, dar i s-a spus că s-a votat deja. Primarul Nicolae Robu i-a spus pe un ton arogant ”aici ritmul e altul de cât sunteți obișnuită”. Asta după ce cu câteva minute înainte a acuzat-o că ”această domnișoară de când a aterizat pe aici (în consiliul local, n.a) se ține numai de prostii. Noi avem de lucru aic, nu știu cu ce vă ocupați”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.