Robu renunță la proiectul de pe Kiriac după protestul cetățenilor: ”Nu putem...

Robu renunță la proiectul de pe Kiriac după protestul cetățenilor: ”Nu putem transforma orașul în ghetou”

0
DISTRIBUIȚI

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, face un pas în spate în cazul PUZ_ului pentru construirea unui bloc cu parter, patru etaje și etaj retras, pe str. Dumitru Kiriac nr.17A, investiția fiind a firmei Sedako SA. Cetățenii au protestat inclusiv la dezbaterea publică, arătându-se nemulțumiți de faptul că zona se va aglomera și mai tare, afectând și locul de joacă al copiilor din cartier.


La debutul ședinței de consiliu local, Robu a povestit că a fost la fața locului și că nu este oportună ridicarea blocului acolo, motivele invocate de cetățeni fiind corecte.

”Nu putem transforma orașul în ghetou în goana de a exploata fiecare metru de pământ. Vă solicit să votați împotriva proiectului când se va dezbate în plen”, a afirmat Robu. ”Îmi vin firesc, natural, ideile – trebuie amenajat pe tot terenul de acolo trebuie amenjat un parc și um teren de sport trivalent. În subsol s-ar putea amenaja o parcare”, a afirmat primarul. Acesta a invocat o posibilă negociere cu propietarul terenului pentru un schimb de terenuri. În timpul dezbaterii publice, proprietarul a susținut că ”l-am cumpărat cu 80.000 euro. Dacă primaria mă expropriază pentru utilitate publică și vrea să facă parc, nu am o problemă. Să îmi plătească pe teren cât am dat”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.