Antrenor sârb pentru ”noua” SCM Timișoara. ”Leii din Banat” își știu primele...

Antrenor sârb pentru ”noua” SCM Timișoara. ”Leii din Banat” își știu primele date pentru pregătirea noului sezon

0
DISTRIBUIȚI

SCM Timișoara, noul nume al ”leilor” pentru ediția 2018-19, nu și-a rezolvat toate problemele, dar se poate baza pe un nou tehnician. Miodrag Perisic, fost antrenor al Sibiului, a preluat gruparea bănățeană care încă are de făcut demersuri pentru a putea participa în noul campionat de baschet masculin.

”Sunt bucuros să vin la clubul din Timișoara, un loc unde știu că baschetul este iubit și are tradiție. Am avut și alte oferte, dar am preferat SCM Timișoara și consider că am luat decizia corectă. Lucrăm la alcătuirea lotului și sper să avem un sezon reușit”, a declarat Miodrag Perisic, ”principalul” care i-a luat locul lui Tudor Costescu.

Perisic a antrenat pe trei continente și a condus naționala Egiptului în anul 2011.


Națiune în care a fost campion cu clubul Al Zamalek. În România, el le-a mai pregătit pe U-BT Cluj, Sibiu și CS Otopeni.

”De două săptămâni ne-am înțeles, dar nu am anunțat noul antrenor până nu am pus la punct toate detaliile. Ne-am înțeles cu Mișa, cum îl știe lumea baschetului, care a mai condus Clujul și Sibiul. El cunoaște foarte bine campionatul României, unde a lucrat la nivel înalt; am stat mult de vorbă și mi-am dat seama că știe în amănunt cum stau lucrurile. După renunțarea lui Tudor Costescu, i-am expus lui Mișa exact situația actuală a clubului, a înțeles și a acceptat să lucrăm împreună. Consider că pornim pe un drum corect, care la final sperăm să fie de succes”, a spus Ilie Trițoiu, președintele secției de baschet a SCM-ului.

Gruparea bănățeană nu figura printre echipele care îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru Superligă, noul format al campionatului. Totuși, conducerea a dat asigurări că echipa va primi dreptul de a participa în noul sezon și va intra în tragerea la sorți a programului, stabilită pentru data de 14 august.

În urma ședinței Consiliului Director al Federatiei Romane de Baschet din această săptămână, următoarele echipe nu au griji în privința participării: Grupa A: CSM CSU Oradea, U-BT Cluj-Napoca, BC CSU Sibiu, CSM Steaua, SCMU Craiova;
Grupa B: CSO Voluntari;
Grupa C: CSM VSK Csikszereda Miercurea Ciuc, CSM Medias, Dinamo Bucuresti.

Reunirea lotului (BC) SCM Timișoara e programată pe data de 15 august. Lotul ”leilor” va fi prezentat pe 31 august într-un amical cu CSM Oradea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.