UVT Agroland, o nouă mutare ”europeană”. O jucătoare importantă din naționala Slovaciei...

UVT Agroland, o nouă mutare ”europeană”. O jucătoare importantă din naționala Slovaciei va evolua la formația timișoreană

0
DISTRIBUIȚI
sursa foto: volei-timisoara.ro

UVT Agroland Timișoara a mai realizat un transfer important. Barbora Kosekova, coordonatorul naționalei Slovaciei, s-a înțeles cu gruparea de pe Bega. Jucătoarea în vârstă de 23 de ani a fost campioană în Ungaria cu Linamar Bekescsaba în sezonul trecut.

Tot cu Linamar, parteneră în mai multe teste pentru ”Agro”, Kosekova a câștigat Cupa Ungariei și a ajuns până în optimile Cupe CEV. ”Agentul meu mi-a spus la că sunt dorită la Agroland. Acest lucru m-a impresionat în cel mai plăcut mod.


Cunosc echipa din sezonul trecut, datorită colaborării dintre Agroland și Linamar Bekescsaba. Chiar dacă meciurile au fost amicale, nivelul a fost unul ridicat. Echipa are în componență multe jucătoare tinere și talentate, care dau 100%. Mi-a plăcut spiritul lor de luptă. Mi-am dat seama că se lucrează bine și că acest club își dorește cele mai bune rezultate. La fel îm doresc și eu, astfel că ne-am înțeles”, a declarat Barbora Kosekova.

De-a lungul carierei Kosekova a evoluat la formațiile VVG Grimma (Germania, cadete), ŠŠK Bilíková Bratislava (Slovacia, junioare), VK Doprastav Bratislava (Slovacia), VK Slávia EU Bratislava (Slovacia), 2016 – 2017 VK KP Brno (Cehia), 2017-2018 Linamar Bekescsaba (Ungaria). A câștigat titlul în țara natală (2012, 2014, 2015 și 2016), precum și Cupa Slovaciei (2012, 2013, 2015, 2016). În Cehia, alături de formația din Brno, s-a clasat pe ultima treaptă a podiumului.

”Cunosc câteva jucătoare care au evoluat în România. De asemenea, am avut și meciuri contra României la nivelul echipelor naționale. Campionatul este foarte puternic în această perioadă și cred că este un pas important în cariera mea. Abia aștept să debutez. Mereu îmi setez obiective îndrăznețe. Îmi doresc să obțin maximum posibil alături de noua mea echipă în toate competițiile. Dacă vom munci din greu, cred că vom avea șansa să câștigăm multe meciuri”, a mai spus voleibalista din Slovacia.

La ”Agro” au mai sosit în această vară Katarina Jovanović și Roxana Iancu. Timișorencele vor evolua în noul sezon în Cupa Challenge.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.