Timișoreanul Cristian Lazăr, candidat pentru șefia DNA. Cu cine este în competiție

Timișoreanul Cristian Lazăr, candidat pentru șefia DNA. Cu cine este în competiție

0
DISTRIBUIȚI

Procurorul timișorean Cristian Lazăr este unul dintre cei patru candidați pentru ocuparea funcției de șef al DNA care și-au depus candidatura, astăzi, la Ministerul Justiției. În prezent, Lazăr este procuror-şef adjunct la Secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului General și este singurul dintre candidați care nu a lucrat în DNA. Și-au mai depus candidaturile procurorul DNA Marius Iacob, procuror şef adjunct al DNA, procurorul DNA Florentina Mirică și Elena Grecu, procuror din cadrul DNA, care vine de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, luni dimineaţă, că  noul procurorul-şef al DNA va trebui să reorganizeze această structură.


„Avem aproape 2.950 de procurori, unii sunt tineri şi nu au condiţia cel puţin legală. Sunt două elemente în evaluare, este elementul obiectiv, spre exemplu, de îndeplinire a condiţiei de vechime în profesie şi elementul personal, poate unii îşi doresc să se angajeze la această mare, mare responsabilitate. Procurorul şef care va veni va trebui să reorganizeze DNA în acord cu noile legi ale justiţiei pentru că nu poţi să mai ai un procuror de la parchetul de pe lângă judecătorie, ăla care spune să suspenzi deciziile CCR şi să-l pui procuror la DNA. S-a introdus o limită de vârstă. Va trebui să reorganizeze, să reaşeze DNA în parametrii competenţelor legale, constituţionale, să facă o evaluare managerială şi atunci vom vedea. Dacă doamna Jurma îşi doreşte această responsabilitate, şi-o asumă, vedem ce se va întâmpla. Am făcut apel către procurorii care doresc această responsabilitate să se înscrie pentru a repune DNA în limitele legii”, a susținut Toader.

sursa foto g4media.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.