Zeci de consumatori de etnobotanice și de migranți, prinși de polițiștii locali...

Zeci de consumatori de etnobotanice și de migranți, prinși de polițiștii locali la Timișoara. Care e locul preferat

0
DISTRIBUIȚI

etnobotanice

Peste 40 de consumatori de etnobotanice și de migranți au fost prinși, în primele șase luni ale acestui an, de către polițiștii locali din Timișoara. Nicolae Robu a anunțat, ieri, în cadrul conferinței de presă de la sediul PNL Timiș, că locul din Timișoara preferat de cei care se droghează este Parcul Botanic.

“Vreau să vă aduc la cunoștință niște rezultate ale poliției locale în lupta pe care o duce pentru descurajarea fenomenului de consum de etnobotanice. Trebuie să fim foarte atenți la consumul de etnobotanice, la consumul de droguri, pentru că ambele reprezintă niște lucruri extrem de negative pentru societate și pentru indivizii care ajung să fie dependenți de așa ceva. De la începutul anului 2018, poliția locală a depistat 27 de persoane, care au deținut și au consumat produse etnobotanice, două persoane dintre acestea fiind minori. 23 de persoane au domiciliul în Timișoara, o persoană în Sălăcaz și trei, în alte județe. În Parcul Botanic au fost depistați cei mai mulți”, a explicat Nicolae Robu. În primele șase luni ale anului trecut, polițiștii locali au prins 31 de consumatori de droguri.

De asemenea, primarul Timișoarei a mai informat că, în acest an, au fost depistați în locuri publice din oraș și 16 migranți, dintre care 14 din Irak, unul din Siria și unul din Turcia.


“Cei mai mulți au fost prinși în Complexul Studențesc. Vă dați seama ce periculos este ca acești indivizi să se piardă prin Complexul Studențesc . Este un fenomen și acesta cu care nu ne putem juca. Pe mine mă preocupă foarte mult securitatea în orașul nostru. Vreau ca lucrurile să fie sub control, astfel încât să ne simțim foarte bine aici, relaxați și în siguranță, noi și cei ce ne vizitează cu gânduri bune, iar cei ce vin aici cu gânduri rele sau în orice caz în ilegalitate vrem să-i prindem și să îi trimitem acolo unde le este locul”, a precizat Nicolae Robu.

Un jurnalist i-a atras atenția primarului că atât în Parcul Botanic, cât și în Complexul Studențesc sunt probleme în ceea ce privește iluminatul public. Edilul a dat asigurări că situația se va remedia, după ce Societatea de Transport Public Timișoara va prelua serviciul de întreținere a iluminatului public.

“În Complexul Studențesc nu e o problemă rețeaua de iluminat în sine, ci defecțiunile, becurile arse și neschimbate. În Parcul Botanic avem de extins rețeaua de iluminat și dacă tot am primit avizul de la Consiliul Concurenței, ne vom preocupa să nu mai existe întuneric nici în cele două locații și nici în alte părți în orașul nostru. Este adevărat că acolo unde este întuneric își caută patria cei care sunt în afara legii. Trebuie să nu le dăm posibilitatea să găsească astfel de locuri în orașul nostru. Nu atât pentru aceștia, ci pentru noi înșine, trebuie să trăim la standardele actuale. Din păcate, în perioada în care nu am avut niciun operator sub contract public, în multe locuri s-au ars becurile și nu a avut cine să le schimbe, au apărut defecțiuni și nu a avut cine să le remedieze”, a conchis Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.